ANTALYASPOR'un Fenerbahçe'den 1 yıllığına kiraladığı 19 yaşındaki Oğuz Mataracı, Türkiye'de Emre Belözoğlu'nu, dünyada ise Xabi Alonso'yu örnek aldığını söyledi.
Fenerbahçe altyapısında yetişen Oğuz, kırmızı beyazlı takıma alıştığını, yeni arkadaşlarıyla çabuk kaynaştığını anlattı. Geçen sezon 2'nci Lig takımlarından Turgutluspor'da kiralık olarak oynayan Oğuz, eski Gümrük ve Tekel Bakanı Tuncay Mataracı'nın yeğeni olduğunu belirtti.
2 AYAĞINI DA KULLANIYOR
Geleceğin yıldızı olarak görülen Oğuz, orta alanda oynadığını, her 2 ayağını da kullandığını vurguladı. Emre Belözoğlu için, "Süper yetenekli, hırslı ve teknik. Fenerbahçe'nin en etkili adamı" ifadesini kullanan Oğuz, İspanyol Xabi Alonso için de, "O bir dünya starı. Stiline hayranım" dedi.
FUTBOLCU BABANIN FUTBOLCU OĞLU
Eski futbolcu Metin Mataracı'nın oğlu olan Oğuz, Antalyaspor'a gelişini ve geleceğine dönük düşüncelerini şöyle özetledi:
"Antalyaspor'da deneyim kazanmak ve daha sonra da Fenerbahçe ve Avrupa'da top oynamayı hedefliyorum." Oğuz Mataracı antalyaspor'a gelmeden önce geçen sezon 2'nci Lig takımlarından turgutluspor'da kiralık olarak oynamıştı.

FOTOĞRAF