Süleyman EKİN/ANTALYA, () - SPOR Toto Süper Lig 2016-2017 Turgay Şeren Sezonu 10’uncu hafta maçında, Antalyaspor evinde Başkent temsilcisi Gençlerbirliği’ni 1-0 yendi. Maçtan sonra konuşan Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bugünkü maçın çok önemli olduğunun bilinciyle sahaya çıktıklarını söyledi.

Geçen hafta oynanan Kayserispor maçını almalarının önemine değinen Rıza Çalımbay, “Biz iki tane çok kritik maç oynadık. Biri Kayseri, diğeri de Gençlerbirliği maçı. Bizim bu iki maçtan da çok iyi bir şekilde çıkmamız gerekiyordu, bunu başardık” dedi.

Kayserispor maçında, mükemmel bir futbol ortaya koyduklarını vurgulayan Rıza Çalımbay, şunları kaydetti:

“Maçın başından sonuna kadar son 5-10 dakikayı saymaz isek mükemmel oynadık. Oradaki sıkıntı da uzun süreden beri takım galip gelemiyordu. O stres olduğundan dolayı son dakikalarda ister istemez biraz geriye çekildik. Bu maçta da özellikle ilk yarı istediğimiz olmadı, ama ikinci yarı çok iyi şeyler yaptık. Çok pozisyona girdik. Maalesef son paslarda biraz daha dikkatli olabilseydik bu maçtan belki de çok farklı bir şekilde ayrılabilirdik.”

Çok güzel bir lig maçı oynadıklarını ifade eden Rıza Çalımbay konuşmasını şöyle tamamladı:

“Gerçekten çok çekişmeli, mücadeleci, güzel bir maç oldu. Konumumuz itibarı ile bizim maçı çok iyi şekilde bitirmemiz gerekiyordu. Futbolcu arkadaşlarımı kutluyorum. Geldiğimiz günden beri, göreve geldiğimiz günden beri mükemmel bir şekilde özveri ile çalışıyorlar. Kötü de oynasa, iyi de oynasa mükemmel şekilde mücadele ediyorlar. Çok iyi bir arkadaşlık var. İnşallah bunu sonuna kadar devam ettiririz. Tabii ki bunun üzerine koyarak gitmemiz gerekiyor. Çünkü, 6 tane çok zor ve kritik maçımız var. Bunları da iyi şekilde bitirmemiz için yaptığımız hatalar var. Onları da inşallah bu arayı da çok iyi şekilde geçirerek düzeltirsek, istediğimiz şeyleri daha iyi, daha rahat yapabileceğiz. Ama bu mücadele azmimizi, hırsımızı, arzumuzu, isteğimizi önümüzdeki 6 maç bitene kadar kaybetmememiz gerekiyor. Ondan sonra inşallah hem takviyeler olsun hem de daha çok çalışarak daha iyi yerlere geleceğiz.”

ÜZÜLMEZ: ATLETİK BİR OYUNCUYA İHTİYACIMIZ VAR

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez ise zor bir maç oynayacaklarını bildikleri için oyuna iyi başladıklarını belirterek, son 5-6 hafta içerisinde oynadıkları en iyi maçı ortaya koyduklarını söyledi. Özellikle ilk yarı 40 dakikalık periyotta doğru işler yaptıklarına vurgu yapan Teknik Direktör İbrahim Üzülmez, “Bir deplasman takımının yapabileceği her şeyi yaptık. Penaltı kaçırdık. 6 pasta Serdar’ın çok net pozisyonu var. Kulusiç’in direkten dönen topu var. Bunlar olmayınca da tabii ki karşımızda çok etkili bir takım var. Bizim yaptırdığımız penaltı ile bizim atmamız gereken penaltıyı biz atamadık ve rakibimiz attı ve onlar öne geçti. İkinci yarıda açıkçası daha iyi oynayan bir Antalyaspor vardı. Pozisyonlara girdiler. Dönen topları var. Bizim de defansif anlamda sıkıntılar yaşadığımız bir gerçek” dedi.

Her şeye rağmen Stancu’nun 90’ıncı dakikada girdiği net bir pozisyonunun olduğunu hatırlatan İbrahim Üzülmez konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu pozisyonu değerlendirebilseydik. Buradan beraberlik ayrılabilirdik. Çalışıyoruz, çabalıyoruz, üretiyoruz, üretmeye çalışıyoruz. Ama maalesef bu ofansif anlamındaki hücum varyasyonlarında ne hikmetse bu sene sıkıntılar yaşıyoruz. Tabii ki kalitemizi arttırmamız gerekiyor. Ofansif anlamında, gol anlamında, gerek beceri, gerek son vuruşlardaki şanssızlıkları bizi maalesef bu sene etkiledi. Üretkenlik anlamında çok geride olduğumuzu söyleyebiliriz. Takım defansında zaman zaman doğru işler yapıyoruz. Ama bugün özellikle atletik bir oyuncuya ihtiyacımız var. O tür oyuncuların aramızda olmaması, kanat varyasyonlarında da sıkıntılar yaşıyoruz. Geçen seneki takım ile bu seneki takım arasına baktığımız zaman çok önemli oyuncularım vardı. Bu oyuncuların aramızdan ayrılması maalesef bizim uyumsal anlamda biraz daha geri gitmemize sebep oldu.”

Görüntü Dökümü

------------------------

-Maç sonu basın toplantısı