Serhan TÜRK/İSTANBUL, () - ANDERLECHT Teknik Direktörü Besnik Hasi, İstanbul'a defans yapmak için gelmediklerini, Galatasaray maçını kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda yarın Galatasaray ile oynayacakları maç öncesi Türk Telekom Arena'da basın toplantısı düzenleyen Hasi, genç ve yetenekli bir takıma sahip olduklarını belirterek, "Takıma yeni eklenen isimler var. Yarınki maçta durumumuzu göreceğiz. Kritik bir karşılaşma olacak. Bu maç, gruptaki geleceğimiz için de önemli. Yönetimimize galibiyet sözü vermedim. Sonuçta oynadığınız takım Galatasaray, oynadığınız lig Şampiyonlar Ligi. Zor olacak ama kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Buraya defans yapmak için gelmedik. Kendi oyunumuzu ortaya koyacağız. Kaliteli oyuncularımız var ve gol yollarında etkili olmaya çalışacağız. Stadın ambiyansı maçın başında önemli olabilir, ama maç başladıktan sonra rahat kaldığımız sürece etkili olmayacağını düşünüyorum. Galatasaray'ı yenebiliriz, bu imkansız değil. Neden olmasın" dedi.

Teknik direktör Besnik Hasi, geçen hafta ligde oynadıkları Club Brugge karşılaşmasında savunmanın arkasındaki boşlukları iyi değerlendirdiklerini vurgulayarak, "Ama şimdi karşımızda Galatasaray var. Yine elimizden geleni yapıp, gol bulmaya çalışacağız. Kalecilerimize güvenimiz tam. Onlarla devam etmek istiyoruz. İkisinden de memnunum" ifadesini kullandı.

Uzun zamandır Belçika ekibinin içerisinde bulunduğunu da söyleyen Hasi, "Futbolculuğum zamanında da Avrupa'da maçlara çıktım. Son yıllarda ligimizle Avrupa'nın arasındaki fark çoğaldı. Genç bir ekibimiz var ve elimizden geleni yapacağız. Galatasaray'ın gücünün farkındayız. Burak Yılmaz, Semih Kaya, Dzemaili, Selçuk, Melo, Muslera, Sneijder gibi büyük oyuncuları var" diye konuştu.

DEFOUR: "GOL ATMAKTAN ZİYADE DEFANSİF ANLAYIŞIMIZI SAHAYA YANSITMAK ÖNEMLİ"

Anderlechtli futbolcu Steven Defour ise şöyle konuştu:

"İçinde bulunduğumuz lig, kazanma hırsının önemli olduğu bir lig. Biz de buna karşı elimizden geleni yapacağız. Gol atmaktan ziyade defansif anlayışımızı sahaya yansıtmak önemli. Gol yemezsek, atmamız daha kolay olacaktır. Geçen maçta yaptığım hareket yanlış anlaşıldı. Kimseyi hedef almamıştım. Yanlış anlaşılma oldu."

ANDERLECHT, GALATASARAY MAÇININ HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Anderlecht, Galatasaray maçının hazırlıklarını bu akşam yaptığı antrenmanla tamamladı. Türk Telekom Arena'da teknik direktör Besnik Hasi yönetiminde yapılan çalışmanın ilk 15 dakikalık bölümü basına açık gerçekleştirildi. Antrenmanın başında teknik direktör Hasi, futbolcuları saha ortasında toplayarak kısa bir toplantı gerçekleştirdi. Daha sonra futbolcular ısınma hareketleri yaptı. İdmanın basına kapalı bölümünde ise taktik ağırlıklı bir çalışma yapıldığı belirtildi.