UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Galatasaray, ya tamam ya devam dediği Anderlecht deplasmanından 2-0 mağlup olarak Avrupa devrerini kapattı.

İŞTE İLK 11'LER;

Anderlecht:
Proto, Deschacht, Mbemba, Vanden Borre, Praet, Defour, Tielemans, Najar, Acheampong, Conte, Mitrovic

Galatasaray:
Muslera, Tarık Çamdal, Chedjou, Semih Kaya, Telles, Melo, Selçuk İnan, Hamit Altıntop, Sneijder, Bruma, Burak Yılmaz

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Galatasaray, ya tamam ya devam dediği Anderlecht deplasmanından 2-0 mağlup olarak Avrupa devrerini kapattı.

İLK YARI

Karşılaşmaya hızlı başlayan Anderlecht karşısında oyunu ilk bölümde kendi yarı alanında kabul eden Galatasaray, savunmanın kritik müdahaleleriyle kalesini gole kapatırken, ardından rakibinin hızını biraz olsun keserek ileriye çıkmaya başladı. Özellikle Bruma ve Telles'in görev yaptığı sol kanattan rakip kaleye gitmeye çabalayan sarı-kırmızılı ekip bir türlü aradığı pozisyonları yakalayamadı. Bu dakikalarda Anderlecht'in hızlı hücumlarında tehlikeler yaşayan "Cim Bom", Mbemba'nın golüyle de 1-0 geriye düştü ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

Orta sahasını kalabalık tutarak Galatasaray'ın rahat oyun kurmasının önüne geçen Belçika ekibi, rakibinin üzerine geldiği bölümlerde ise savunmanın arkasına attığı toplarla tehlikeler yarattı. İlk yarının son dakikalarında Mbemba ile skoru lehine çeviren Anderlecht, soyunma odasına avantajlı şekilde gitti.

2. dakikada Praet'in sağdan yaptığı ortada, ceza sahası içinde iyi yükselen Mitrovic'in kafa vuruşu sonrası top üsten az farkla auta gitti.

4. dakikada ceza sahası önünde sağ çaprazda topla buluşan Preat'ın bekletmeden yaptığı vuruşta, yerden giden top kaleci Muslera'nın ellerinde kaldı.

29. dakikada Sneijder'in pasıyla soldan hareketlenen Telles'in ortasında, ceza sahası içinde Burak'tan hemen önce araya giren Mbemba, tehlikeyi uzaklaştırdı.

30. dakikada Anderlecht'in ceza sahası dışında sol çaprazda kazandığı serbest atışta topun başına Tielamans'in direkt kaleye yaptığı vuruşta, ön direk dibinde kaleci Muslera uzanarak meşin yuvarlağı çeldi.

34. dakikada ceza sahası önünde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Sneijder'in vuruşunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.

35. dakikada Anderlecht, Defour'la gole oldukça yaklaştı. Soldan Conte'nin ortasında, savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza yayı sol çaprazında önünde bulan Defour'un bekletmeden vuruşunda, top yan direğe çarparak kale çizgisi üzerinde paralel ilerleyen meşin yuvarlağı Muslera, diğer yan direğin dibinde kontrol ederek önemli bir tehlikeyi önledi.

44. dakikada Anderlecht, Mbemba'nın golüyle 1-0 öne geçti. Soldan Conte'nin yaptığı ortada, ceza sahası önünde Praet'ın kafasıyla geriye aşırdığı topu, kale önünde Mbemba kafayla ağlara gönderdi: 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Belçika ekibinin üstünlüğünde tamamlandı.

İKİNCİ YARI

Birazdan...

ANDERLECHT: 2 - GALATASARAY: 0

Stat: Constant Vanden Stock
Hakemler: Ivan Bebek, Tomislav Petrovic, Miro Grgic (Hırvatistan)

Anderlecht: Proto, Vanden Borre, Mbemba, Deschacht, Acheampong, Defour, Tielemans, Najar, Praet, Conte, Mitrovic
Teknik Direktör: Besnik Hasi

Galatasaray: Muslera, Tarık Çamdal, Chedjou, Semih Kaya, Telles, Melo, Selçuk İnan, Hamit Altıntop, Sneijder, Bruma, Burak Yılmaz
Teknik Direktör: Cesare Prandelli

Gol: Dk. 44 ve 86 Chancel Mbemba Mangulu (Anderlecht)
Kırmızı Kart: Dk. 83 Selçuk İnan (Galatasaray)
Sarı Kartlar: Dk. 33 Defour (Anderlecht); Dk. 29 Tarık Çamdal, Dk. 42 Bruma, Dk. 45+1 Chedjou (Galatasaray)



BELÇİKA POLİSE GALATASARAY  MAÇINI 'EKSTRA RİSKLİ MAÇ' İLAN ETTİ

MAÇTAN NOTLAR


UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki beşinci maçında Belçika temsilcisi Anderlecht'e konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Cesare Prandelli, ligde son oynanan Trazonspor maçının ilk 11'inde çok sayıda değişikliğe giderek takımını sahaya sürdü. İtalyan çalıştırıcı, 3-0 kaybedilen Trabzorspor maçının ilk 11'inde sahaya çıkan oyunculardan sakat olan Hakan Balta ile UEFA'ya ismi bildirilmeyen Sabri Sarıoğlu dışında Koray Günter, Yekta Kurtuluş, Olcan Adın ve Emre Çolak'a Anderlecht karşısında şans vermezken, bu isimlerin yerine Wesley Sneijder, Semih Kaya, Hamit Altıntop, Bruma, Telles ve Tarık Çamdal sahaya çıktı. Trabzonspor maçında yedek soyundurulması eleştirilere neden olan Sneijder, yeniden ilk 11'deki yerine dönmüş oldu.

Bruma ve Telles yeniden şans buldu

Teknik direktör Cesare Prandelli'den şans bulmakta zorlanan isimlerden Bruma ve Alex Telles, Anderlecht karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. Sarı-kırmızılı formayla en son 2-0 kaybedilen Balıkesirspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan, ardından da 4-0 kaybedilen İstanbul Başakşehir müsabakasında ise sonradan oyuna dahil olan Bruma, 4 maç aradan sonra yeniden forma buldu. Portekizli genç oyuncu, ligde Kasımpaşa, Kardemir Karabükspor ve Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise Borussia Dortmund maçlarında süre alamamıştı. Galatasaray'da Alex Telles ise forma giyemediği 3 resmi maçın ardından yeniden sarı-kırmızılı formayla sahaya çıktı. Brezilyalı oyuncu, ligdeki Kasımpaşa karşılaşmasında forma giymesinin ardından Kardemir Karabükspor ve Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de Borussia Dortmund maçlarında şans bulamamıştı.

Semih Kaya, 2 maç sonra sahada

Semih Kaya, sarı-kırmızılı ekibin UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund'a karşı deplasmanda oynadığı son maçta yaşadığı sakatlığın ardından 2 müsabaka sonra formasına kavuştu. Borussia Dortmund maçının ardından ligdeki Kardemir Karabükspor karşılaşmasında oynayamayan Semih Kaya, Trabzonspor maçı öncesi takımla çalışmalara başlamasına karşın, bu müsabakada teknik direktör Prandelli'nin tercihleri arasında yer almamıştı.

İki eksik

Galatasaray takımı, Anderlecht karşısında 2 oyuncusundan eksik olarak sahada yerini aldı. Sakatlığı devam eden ve cezalı durumda bulunan Blerim Dzemaili ile sakat olan Hakan Balta, bu önemli müsabakada takımdaki yerlerini alamadılar. Sarı-kırmızılı ekipte Goran Pandev ile Emre Çolak ise teknik direktör Cesare Prandelli tarafından maç kafilesine dahil edilmemişlerdi.

Yöneticiler yalnız bırakmadı

Sarı-kırmızılı kulübün yöneticileri, Anderlecht deplasmanında Galatasaray'ı yalnız bırakmadılar. Galatasaray Yönetim Kurulu üyelerinden Abdurrahim Albayrak, Mehmet İpekdokuyan, İsmail Sarıkaya, Ali Yüce, Ebru Köksal ve Ural Aküzüm ile Galatasaray Sportif AŞ Yöneticisi Ali Dürüst, karşılaşmayı tribünden takip etti.

Sarı-kırmızılı taraftarlar statta yerini aldı

Galatasaray taraftarları, Anderlecht maçında takımlarına destek vermek için Constant Vanden Stock Stadı'nda yerlerini aldı. Statta kendilerine ayrılan yaklaşık 3 bin kişilik bölümü dolduran sarı-kırmızılı taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi. Öte yandan, Anderlecht Kulübü'nün son üç yılda bilet almamış, sistemlerinde kayıtlı olmayan kimseye Galatasaray maçı için bilet satmayacağı yönündeki duyurunun da etkili olduğu görüldü. Türk kökenli seyircilerin Anderlecht taraftarları arasında stadyuma girmesini engellemek için alınan bu karar nedeniyle, rakip tribünlerde sarı-kırmızılı taraftarların bulunmaması dikkati çekti.