Mustafa AKIN/İSTANBUL, () - SPOR Toto Basketbol Ligi Play Off final serisi 5'inci maçında Anadolu Efes'in Fenerbahçe'yi 80-72 mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Anadolu Efes Başantrenörü Ahmet Çakı, maçın başında gergin ve baskı altında kaldıklarını belirterek, "Bunun getirisi 6 sayı oldu. Periyot arasında ve devre asında mücadele etmemiz gerektiğini konuştuk. İkinci periyotu 24-17 kazanmıştık. Oyuncularım iyi reaksiyon gösterdi. Kararlılığı da ortaya koyunca, hücumda da sayı bulunca galip geldik. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Final serisine yakışır bir maç oldu. Çok kaliteli bir ligimiz var. Fenerbahçe'yi de tebrik ediyorum" dedi.

BİRKAN BATUK: ''ÜLKER ARENA'DA BİZİ ÇOK ZOR BİR MAÇ BEKLİYOR''

Seriyi uzattıkları için mutlu olduklarını kaydeden Anadolu Efesli oyuncu Birkan Batuk, ''Maça iyi başlamamamıza rağmen pes etmedik. Maçın genelinde skor üretmekte zorlandık. Ülker Arena'da bizi çok zor bir maç bekliyor. Fenerbahçe seyircisi önünde şampiyon olmak isteyecektir" diye konuştu.

FENERBAHÇE BAŞANTRENÖRÜ ZELJKO OBRADOVİC: ''SAHAMIZDA OYNAYACAĞIMIZ MAÇI KAZANMAMIZ GEREKİYOR''

Anadolu Efes'i aldıkları galibiyetten dolayı tebrik ederek sözlerine başlayan Obradovic, ''Bir önceki toplantıda söylemiştim çok iyi oynayacaklarını ve aynen de öyle oldu. İlk yarıyı çok iyi oynadık ikinci çeyreğin son beş dakikasına kadar ve maçın son beş dakikası da aynı şekilde. Kaybetmemizin sebebi de budur. Zihinsel ve fiziksel olarak çok zor oyuncular ve herkes için, motivasyondan bahsetmeye gerek bile yok. Enerji ihtiyaçları var. Bizim sahamızda oynayacağımız maçı kazanmamız gerekiyor'' ifadesini kullandı.

MELİH MAHMUTOĞLU: ''EVİMİZDE ŞAMPİYONLUĞU KUTLAYACAĞIZ''

Sarı-lacivertli ekibin kaptanı Melih Mahmutoğlu, Abdi İpekçi Spor Salonu'na şampiyon olmak için geldiklerini belirterek, "Kısmet böyleymiş. Evimizde şampiyonluğu kutlayacağız. Hala avantajlı biziz" şeklinde konuştu.