ALTINORDU'da beşinci sezonunu geçiren ve üst üste gelen iki şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Kaptan Murat Cömert, bu sezon yaşadığı sakatlıklar nedeniyle bir türlü forma şansı bulamadı. Sol alt adalesindeki yırtık nedeniyle kamp dönemini düz koşu yaparak geçiren tecrübeli stoper, sezon öncesi iyileşmesine rağmen hazır olmadığı için Bucaspor'a karşı kadroya alınmadı. Derbinin ardından idmanda sakatlığının nüksetmesiyle sarsılan Murat, Osmanlıspor ve Denizlispor maçlarında da 18'e giremedi.
İlk resmi sınavına kupada Menemen Belediyespor'a karşı çıkan kaptanın yakasını talihsizlik zinciri burada da bırakmadı. İlk 11'de sahaya çıktığı mücadelede başına aldığı darbe sonrası devre arasında görme bulanıklığı yaşadığını söyleyip istifra eden savunmacı oyundan alınıp hastane kaldırıldı. Murat Cömert, tomografi sonucu temiz çıkmasına rağmen ligdeki Giresunspor ve Albimo Alanyaspor müsabakalarında görev alamadı. Ligde ilk kez geçen Boluspor deplasmanında kadroya alınan kaptan, maçı kulübede tamamladı.
PAZU BANDI EL DEĞİŞTİRDİ
Altınordu'da kaptanlık pazu bandını ilk 6 haftada üç farklı oyuncu taktı. Sakat olan Murat'ın yokluğunda ikinci kaptan Engin Güngör takımın liderliğini üstlendi. Engin'in ilk 11'de yer almadığı müsabakalarda takım kaptanı olarak Rıza sahaya çıktı. Rıza'nın sakatlanmasından sonra ise son olarak kaptanlık görevi Sinan'a kaldı.
TENİS TOPLU EĞİTİM
Futbola getirdiği farklı anlayışla tüm dikkatleri üzerine çeken Altınordu, antrenman metotlarında da fark yaratıyor. Yeşilyurt Sait Altınordu Yerleşkesi'nde eğitim alan Altınordu Futbol Eğitim Kurumu oyuncuları tenis topları ve çemberlerle reaksiyon, algılama, dikkat ve çabukluk geliştirici antrenmanlar yapıyorlar. Oyuncu, bir yandan top sürerken diğer yandan kollarıyla çember çeviriyor, bir diğeri ise tenis topuyla şut çalışıyor. Antrenman programının son bölümünde ise özel hazırlanan çemberler kullanarak hedefe isabetli vuruş çalışmaları yapılıyor.

FOTOĞRAFLI