ALTINORDU'nun U12 takımında forma giyen Uğurhan Bingöl, akıllara Barcelona'nın dünyaca ünlü yıldızı Lionel Messi'yi getiriyor.
Tıpkı Messi gibi büyüme hormonu eksikliği tedavisi gören 132 santimetre boyunda ve 23 kilo ağırlığındaki Uğurhan müthiş yeteneği ile herkesin dikkatini çekiyor. Büyüme ve gelişme açısından yaşıtlarının 3 yaş gerisinde olan 12 yaşındaki oyuncu için Altınordu da tüm imkanlarını seferber etti. Uğurhan, önce Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Çocuk Endokrin Bölümü'nde görevli Doçent Doktor Korcan Demir tarafından kontrol edildi. Hastalığının saptanmasının ardından Altınordu'nun gönüllü diyetisyeni Hasan Yıldız devreye girdi.
Yaz boyunca Yeşilyurt'taki tesislerde kalacak olan Uğurhanr için enteral adı verilen ek beslenme ürünleri takviyesi yapılmaya başlandı. Sağlıklı beslenme, iyi dinlenme ve özel diyet adı verilen 3 aşamalı programa alınan Uğurhan'a kas yapılanmasını sağlamak için özel ürünlerin de verileceği belirtildi.
Uğurhan'ı keşfeden Altınordu Futbol Okulları Merkez Şube Direktörü İsmail Sütçü, küçük oyucunun müthiş bir yeteneğe sahip olduğunu belirterek, "Her iki ayağını da kullanan, oyun görüşü çok gelişmiş ve çalışkan bir oyuncu. Mevkisi ve oyun zekasıyla gerçekten Messi gibi" dedi. Diyetisyen Yıldız ise, "Elimizdeki test sonuçları, Uğurhan'ın en fazla 1.67 boyunda olacağı yönünde. Biz de bu programla onu Messi gibi dayanıklı, hızlı, sağlam ve güçlü bir oyuncu haline getireceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI