İZMİR, ()- UEFA Avrupa Gençlik Ligi'nde İzmir'de 6-2 mağlup ettiği Sparta Prag'a rövanşta 3-2 yenilmesine rağmen güçlü rakibini safdışı bırakıp play off'a yükselen Altınordu U19 Takımı'nı dev rakipler bekliyor.
Kırmızı lacivertli ekip bu turda Şampiyonlar Ligi'de yer alan kulüplerin genç takımlarının bulunduğu gruplarda ilk 2 sırayı elde eden bir rakiple eşleşecek. Son maçlar öncesindeki sıralamaya göre Altınordu'nun rakipleri arasında Basel, Arsenal, Benfica, Manchester City, Athletico Madrid, PSV, Bayern Münih, Monaco, Sporting, Borussia Dortmund, Porto, Brugge, Juventus, Olimpic Lyon ve Sevilla yer alıyor.
Prag'ı eleyerek en iyi 24 takım arasına giren gençler, play off turunu da geçtiği taktirde son 16'da kendisine yer bulacak ve bu kez Şampiyonlar Ligi'ndeki kulüplerin U19 takımlarının yer aldığı grupları ilk sırada tamamlayan 8 ekipten biriyle eşleşeek.
İzmir'deki maçta Sparta Prag ağlarını 5 kez sarsan Fatih Aktay, rövanşta da 1 gol atarak krallık yarışında 7 golü bulunan Salzburglu Berisha'nın ardından Portolu Rui Pedro ile birlikte ikinci sıraya yükseldi. Fatih, aynı zamanda Berisha ile birlikte bu sezon 1 maçta 5 gol atan iki futbolcudan biri oldu. 
U19 takımı teknik direktörü Gökhan Ertunç, Prag'ta zorlu hava ve saha koşullarında mücadele ettiklerini söylenken şöyle konuştu:
"Alışık olmadığımız bu durum bizi zorladı. Ancak ileriye gitmek istiyorsak her türlü şartın üstesinden gelmek zorundayız. Prag önünde henüz 3'üncü dakikada golü bulunca anlamsız bir rehavete kapıldık. Arka arkaya yediğimiz gollerle oyun disiplininden uzaklaştık. Oyuncu değişiklikleri ve uyarılarla dengeyi yeniden kurduk. Turu geçmek güzel ancak biz yolun sonuna kadar gitmek istiyoruz. Daha iyisini yapmamamız için bir nedenimiz yok."

  FOTOĞRAFLI