PTT 1'inci Ligi'nde geçen hafta deplasmanda Elazığspor'a 2-1 yenilerek 3'te 3 yapma fırsatını kaçıran Altınordu ile Bucaspor'u 1-0 mağlup ederek 2 haftalık galibiyet özlemine son veren Karşıyaka, kozlarını yarın Manisa'da paylaşacak.
İzmir Atatürk Stadı'nda ara ekim yapılmasına rağmen zeminin istenen düzeye gelmemesi yüzünden Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak maç saat 18.30'da başlayacak. Koray Gençerler'in yöneteceği müsabaka TRT Spor'dan yayınlanacak, biletler 10 TL'den satılacak.
Tedavileri süren Rıza ve Timur ile sarı kart cezalısı Kemal'in forma giyemeyeceği Altınordu'da teknik direktör Hüseyin Eroğlu, derbiye iyi hazırlandıklarını söyledi. Rakibin gücünü bildiklerini dile getiren Hüyesin Eroğlu, "Yüksek tempoda oynamalıyız. Fair play çerçevesinde izleyenlere keyif veren bir mücadele olmasını umuyorum" dedi.
Kadro dışı bırakılan Rıdvan dışında eksiği olmayan Karşıyaka'da teknik direktör Yusuf Şimşek, "Kazanmayı daha çok isteyen sahadan 3 puanla ayrılacak" diye konuştu.
DOSTLUK ÇAĞRISINA ONAY ÇIKMADI
İzmir'de yaşanan stat sıkıntısı yüzünden Manisa'da oynanacak Altınordu-Karşıyaka derbisinde ev sahibi takım konumundaki Altınordu'nun, "İki takımının taraftarları kapalı tribünde karşılaşmayı birlikte seyretsin. Türkiye'ye centilmenlik örneği verelim" önerisi Manisa Emniyeti'ne takıldı. Manisa Emniyeti, taraftarların arasına provakatörlerin sızabileceği endişesi ile teklife onay vermedi.
İlk önerinin güvenliğe takılması üzerine Altınordu yönetimi bu kez Karşıyakalı taraftarların Gediz yönündeki kale arkası yerine karşılaşmayı maraton tribününden izlemesi talebinde bulundu. Ancak Manisa Emniyeti, güvenlik nedeniyle bu talebe de olumsuz yanıt verdi. Karşıyakalı yöneticiler, sonuçsuz da kalsa, Altınordu'nun çabasını takdirle karşıladıklarını bildirip teşekkür ettkiler.
DERSİMİZ ALTINORDU
Altınordu teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, derbi öncesi oğlu Emir'in eğitim gördüğü Forum Ege Güneşi Ana Okulu'nda minik öğrencilerle bir araya geldi. "Velilerin çocuklarını tanımlaması ve gözlemlemesi" etkinliği kapsamında Deniz Yıldızı Sınıfı'ndaki miniklere, "İyi birey, iyi vatandaş, iyi taraftar" konularında bilgiler vererek sunum yapan Hüseyin Eroğlu'na eşi Fatoş hanım ve kızı Nehir de eşlik etti. Genç çalıştırıcı çocuklara kulübün lisanslı ürünlerinden hediye etti.
RIDVAN'A KAPI AÇIK
Karşıyaka'da önceki gün yapılan antrenmanda disiplinsiz davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle teknik direktör Yusuf Şimşek tarafından önce idmandan çıkarılan, daha sonra kadro dışı bırakılan sağ bek Rıdvan Şimşek'in, hatasını kabul edip özür dilemesi halinde affedileceği bildirildi. Genç futbolcuyu tamamen defterden silmenin söz konusu olmadığını söyleyen Yusuf Şimşek, "Rıdvan şimdilik bizimle değil. Her disiplinsiz hareketin bir cezası olmalı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI