ALTINORDU'da cumartesi günü Denizlispor'la Manisa'da oynayacağı maçın hazırlıkları başlarken rakibine karşı geçmişte şansı pek yaver gitmeyen kırmızı lacivertli ekip, bu maçı kazanıp yeni bir sayfa açmak istiyor.
İlk kez 23 Aralık 1979'da karşılaşan, 1992'ye kadar çoğunlukla aynı ligde mücadele eden 2 takım, bu periyotta 16 kez mücadele etti. Bu maçların 7'sini Denizlispor kazanırken 7'si berabere sonuçlandı, 2 müsabakada ise Altınordu galip geldi.
1 Şubat 1992'de oynanan ve Denizlispor'un 1-0 kazandığı maçtan sonra iki takımın yolları bir daha kesişmedi. Denizlispor, uzun yıllar Süper Lig'de mücadele ederken İzmir temsilcisi önce 3'üncü Lig, ardından amatör kümeye kadar süren çöküş döneminin ardından toparlanıp tam 22 yıl sonra PTT 1'inci Ligi'nde rakibiyle buluştu. Denizlispor karşısında son galibiyetini 2-1'lik skorla 12 Mayıs 1991'de alan Altınordu, cumartesi günkü derbiyi kazanırsa, 8 bin 532 günlük hasreti bitirmiş olacak.
TÜRKTİYE'YE ÖRNEK OLSUN
Altınordu Futbol Direktörü Murat Dizdar, 1'inci Ligi'nde oynadıkları ilk iki maçta sergiledikleri futbolla herkesin takdirini kazandıklarını belirtirken şöyle dedi:
"Özellikle Osmanlıspor karşısında mücadele gücü yüksek ve tempolu bir futbol ortaya koyduk. Lige alıştığımızı da kanıtladık. Denizlispor randevusuna büyük önem veriyoruz. Her şeyden önce fair play boyutuyla tüm Türkiye'ye örnek bir derbi olmasını arzuluyoruz. Diğer yandan kazanarak PTT 1'inci Lig'deki ilk galibiyetimizi almayı hedefliyoruz."