GÖZTEPE, 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta oynanan İzmir derbisinde 35 yıldır yenemediği Altay'ı 3-0 mağlup ederek tarihi bir galibiyete imza atarken, 10 yıl önceki havuz sevincinin rövanşını da almış oldu. İki takım arasında 11 Nisan 2004'te Atatürk Stadı'nda oynanan son resmi maçta, ligde hiçbir iddiası bulunmayan Altay, can derdindeki Göztepe'yi 6-2 mağlup etmiş, siyah beyazlı futbolcular karşılaşma sonrası farklı skoru atletizm pistinin yanında bulunan, daha sonra kapatılan süs havuzuna girerek kutlamışlardı. Göztepe o sezon PTT 1'inci Lig'den düşerken, havuz olayı sarı kırmızılılarde derin izler bırakmıştı.
Bu sezona mutlak şampiyonluk iddiasıyla başlayan ancak ligde son 3 maçtan beraberlikle ayrılan sarı kırmızılı ekipte teknik heyet, 35 yıllık galibiyet özlemini ve havuz sevincini, futbolcuları motive etmek için kullandı. Yöneticiler de zorlu karşılaşma öncesi Çeşme'de futbolculara verilen yemekte derbinin önemine dikkat çekti. Dün akşam Atatürk Stadı'nda ezeli rekiplerini 3-0 gibi net bir skorla mağlup eden Göztepeliler, maç sonrası kamp yaptıkları Kaya Termal Otel'in havuzuna koştu. Hep birlikte havuza atlayan futbolcular, tezahüratlarla Altay'a gönderme yapıp, 10 yılın acısını çıkardı.
TARAFTARA HEDİYE
Teknik direktör Suat Kaya, Altay derbisindeki farklı galibiyeti taraftara hediye ettiklerini söyledi. Yıllar sonra bir ilki başardıkları için mutlu olduğunu dile getiren Kaya, "Tribünde müthiş atmosfer vardı. Biz galibiyeti çok daha fazla isteyen taraftık ve ilk dakikadan itibaren bunu gösterdik. Sevinmek oyuncularımın hakkı. Galibiyeti havuza girerek kutladılar. Ama dün dünde kaldı. Sabah antrenman yaptık. Sevinci fazla uzatmadan önümüze bakmalıyız" şeklinde konuştu.
GOL MAKİNESİ TİMUR
Göztepe'in bu sezon en etkili silahı olan Timur Kosovalı, altıncı maçtaki 5'inci golünü derbide kaydetti. Timur, Gölbaşıspor, Kahramanmaraş, İnegölspor ve Hatayspor'dan sonra Altay'ı da boş geçmezken sarı kırmızılı ekip, yıldız futbolcunun fileleri havalandırmadığı tek müsabakada Sarıyer'le golsüz berabere kaldı. Geçen sezon Bandırmaspor'da oynarken 22 golle krallık yarışında ikinci olan Timur bu sezon İnegölspor'den Raif'le birlikte zirvede yer alıyor.
CEZA GELİYOR
Göztepe-Altay derbisinin iki kulübe de faturası ağır olacak. Maçın temsilcisi toplu olarak edilen küfürleri raporuna yazdı. İki kulübe de küfür nedeniyle para cezası gelecek. Altay'ın saha olayları nedeniyle de Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevkedilmesi bekleniyor. Siyah beyazlı taraftarın yer aldığı Mersinli tarafındaki kale arkası tribünde kırılan yüzlerce koltuğun faturası kulübe kesilecek.