SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta evinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile 0-0 berabere kalarak düşme hattından kurtulamayan Altay, galibiyet özlemini 10, gol hasretini de 5 haftaya çıkardı.
Bu arada n 15 golle en az gol atan takım konumuna düşen siyah beyazlı takım, 3-1 kaybettikleri Hatayspor maçından sonra sırasıyla Kocaeli Birlikspor, Tepecikspor, Bandırmaspor, Bugsaşspor ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor randevularında topu 3 direk arasından geçiremedi. 6 hafta sonra puanla tanışan Altay, kendisi gibi ateş hattındaki Tepecikspor, Kahramanmaraşspor, Düzyurtspor ve Kırklarelispor'un haftayı puansız kapatmasıyla teselli buldu.
Takımın başındaki 5'inci maçında puanla tanışan teknik direktör Serhat Güller, hakem Arda Kardeşler'in iki penaltılarını vermediğini, rakibe bir de kırmızı kart göstermediğini iddia etti, "Hakem yönünden şansımız yoktu. Bulduğumuz 3-4 net pozisyonu değerlendiremedik. Mücadele gücümüz, oyuncuların kazanma arzusu beni umutlandırdı. Takım ruhunu sahaya yansıttık, daha iyi olacağız. Öncelikle forvet takviyesi yapmalıyız" dedi.
Serhat Güller, yeni transfer stoper Ferit'in hazır olmamasına rağmen takıma katkı sağladığını söylerken, Giresunsporlu Gökhan Çakır'ın bu hafta imza atacağı öğrenildi.