İZMİR derbisinde Göztepe'ye 3-0 yenilerek ezeli rakibi karşısındaki 35 yıllık üstünlüğünü kaybeden Altay'da teknik direktör Mesut Toros, maçtan önce yaptığı tüm uyarılara rağmen erken gelen gollere engel olamadıklarını söyledi. "Göztepe'nin baskılı başlayacağını biliyorduk" diyen genç teknik adam, ilk 15 dakikada yedikleri 2 golün ardından takımının demoralize olduğunu ifade ederek, "Öncelikle taraftarımızdan özür diliyoruz. Şok gollerden sonra çabuk toparlanıp Mikail'le mutlak bir pozisyonu harcadık, ardından Serkan'la bir topumuz direkten döndü. Bir gol bulsaydık, oyun farklı olacaktı. Rakipleri anlatmamıza rağmen bu golleri yemek bizi üzüyor. Göztepe'nin iyi oyununa biz izin verdik" dedi.
Bu yenilgiyle 8 puanda kalarak 5'inci basamaktan 9'uncu sıraya gerileyen siyah beyazlı ekipte sakatlığı yüzünden 29'uncu dakikada yerini Fatih'e bırakan stoper Gökhan'ın sağ diz iç yan bağlarında esneme olduğu ve en az 3 hafta forma giyemeyeceği öğrenildi. Önümüzdeki çarşamba günü Gümüşhanespor'u ağırlayacak İzmir ekibinde forvet Hüsamettin'in cezası sona erdi. İki haftadır çalışmalarını aralıksız sürdüren Altay, bir günlük iznin ardından yarın yeniden idmanlara başlayacak. Derbinin geride kaldığını dile getiren Mesut Toros, Gümüşhanespor önünde yeniden çıkışa geçeceklerini söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı kadroda istikrardan yana olduğunu ancak bazı isimleri kızağa çekebileceğini belirtti.
BAŞINIZI DİK TUTUN
Altay  Başkanı Aslan Savaşan, 3-0 kaybettikleri Göztepe derbisinin ardından soluğu soyunma odasında aldı. Çok basit goller yediklerini dile getiren Savaşan, teknik heyetin buna bir çözüm bulması gerektiğini kaydederek, "Bizim de pozisyonlarımız vardı, ama iyi mücadele etmedik. Yine de maçın skoru bu olmamalıydı. Soyunma odasında takıma sadece bir maç kaybettiğimizi, kendimizi toparlayıp daha iyi yerlerde olacağımızı ve başlarını dik tutmalarını söyledim. Onlara güveniyoruz" diye konuştu.