Onur ATIŞ/İZMİR, ()- ALTAY taraftarı, Alsancak Stadı'nın depremde yıkılda riski sebebiyle kullanıma kapatılmasını, protesto etti.

Yaklaşık 300 kadar siyah beyazlı taraftar, takımlarının 2. Lig Kırmızı Grup'ta Menemen'de Bugsaşspor'la karşılaştığı sırada maça gitmeyerek emektar statta toplandı. "Alsancak tarihtir yok edilemez" tezahüratlarıyla tesise sahip çıkan futbolseverlere Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Altay Başkanı Aslan Savaşan da destek verdi.

Stada, "Alsancak 90 artı 4'te gelen golle yıkılır, kepçe, dozerle değil" yazılı pankart asan taraftarlar, Bugsaş karşılaşmasının ilk dakikalarını stat hoparlöründen dinleyerek takımları lehine tezahürat yaptı. Taraftarlar, protestonun ardından karşılaşma için Menemen'e gitti. Alsancak ile ilgili her sene bir sorunun gündeme geldiğini belirten Alaattin Yüksel, "Burası stat olarak kalmalıdır. Bunu meclise taşıyıp ülkemizde başka depreme dayanıksız stat var mı soracağız" dedi. Sema Pekdaş ise, "Stat güçlenerek kent belleğinin önemli parçası olarak kalabilir" dedi.

FOTOĞRAF