SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta cezası nedeniyle seyircisinden yoksun kaldığı maçta Kırklarelispor'la golsüz berabere kalarak galibiyet özlemini 16 haftaya yükselten Altay'ın kalecisi Burak Cengiz, son 3 haftada 3 penaltı kurtarma başarısı gösterdi.

Kırklarelispor ve Gümüşhanespor mlüsabakalarında kurtardığı penaltılarda takımına birer puan kazandıran file bekçisi, 2-2 biten Göztepe derbisinde de penaltıyı kurtardı dönen topta topu ağlarında gördü. Bu sezon Bandırmaspor deplasmanında da penaltıya geçit vermeyen Burak, "Penaltılara ekstra konsantre oluyorum" dedi.

Son 3 haftadan 3 beraberlik çıkaran Altay'ın ayakta kalmasında büyük pay sahibi olan Burak, küme düşmeyi akıllarından bile geçirmediklerini ifade ederken şunları söyledi:
"Düşme hattından kurtulmak için sadece 1 galibiyete ihtiyacımız var, daha sonra gerisi gelecek. Bu hafta deplasmanda Nazilli Belediyespor'u yenmek için mücadele edeceğiz. Göztepe derbisinde iyi bir takım olduğumuzu kanıtladık. Teknik ekibimizle iyi bir uyum sağladık. Bizi çok iyi motive ediyorlar."
Öte yandan Altay'da sol bek Serkan Silan gördüğü sarı kart nedeniyle bu sezon üçüncü kez cezalı duruma düştü.