Mustafa KÖPRÜLÜ / İZMİR, ()- SPOR Toto 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta 19 yaş ortalaması ile zirve mücadelesi veren Altay'da Başkan Cihangir Marmara, genç futbolculara övgüler yağdırdı.
Ege TV'de yayınlanan Futbol Dosyası programına katılan Başkan Marmara, altyapı oyuncularının Altay'ın lokomotifi olduğunu ifade ederek, "Onlar kulübü çekiyor, biz de onlara yetişmeye çalışıyoruz. Çok gururluyuz" dedi. Transfer yasağının kendilerine avantaj sağladığını ve bu sayede özkaynağa döndüklerini anlatan Başkan Marmara, şöyle devam etti:
"Geçmişte yöneticiler iyi transferler yapmaya çalışmış, ancak bunların maliyeti ağır olmuş. Bizi imkansızlıklar bu noktaya getirdi. Altay olarak dibe vurduk, bu yüzden çatlak ses çıkmıyor. Ancak birlik ve beraberlikle yükselebileceğimizi herkes anladı. Destek gittikçe artıyor. Bütün gücümüz, inancımız ve gururumuz gençlerimiz." 

Yönetim olarak tüm ağırlığı A takıma vermek zorunda kaldıklarını, bir spor kulübü olmanın unsurlarını gözardı ettiklerini itiraf eden Başkan Marmara, "Şu anda günü kurtarıyoruz. Altyapıyla ilgili sorunlarımız var. Diğer branşlara yeterince destek olamıyoruz" yorumu yaptı. A takımın başarısıyla küskün taraftarların tribünlere döndüğünü dile getiren Başkan Marmara, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Biz gençlere dört elle sarıldık, onlar da bizi hiç mahcup etmediler. İnanılmaz bir sinerji oluştu. Sezon başında bu punları toplayacağımıza emin değildik. İnşallah bu sıralarda kalmayı beceririz. Şampiyonluk iddiası için erken. Belediye takımları devre arasında ciddi transferler yapacak. İkinci yarıda işimiz daha zor. Bu yıl yapılanma dönemimiz. Lige tutunma mücadelesi vereceğiz, ancak şartlar bizi bir yerlere götürürse hayır demeyiz."