SPOR Toto 3'üncü Ligi 1'inci Grup'taki ilk 2 maçında 24Erzincanspor'u 2-0, Gölcükspor'u ise 4-0 yenerek 6 puanla liderlik koltuğunu oturan Altay, cumartesi günü konuk edeceği Tekirdağspor karşısında 3'te 3 yapmayı planlıyor.
Siyah beyazlılar Tekirdağspor'u eli boş göndermesi halinde 2'nci Lig'de mücadele ettiği 2011-12 sezonundan bu yana ilk kez 3 maç üst üste kazanmış olacak. O sezon 12 ve 14'üncü haftalar arasında Pendikspor ve Bugsaşspor'u 1-0 yendikten sonra 25 Aralık 2011'de evinde Bozüyükspor'u 2-0'la dize getiren Altay, bu hafta kazanırsa 1728 gün sonra 3'te 3 yapacak.
Kocaelispor deplasmanından 0-0'lık beraberlikle döndükten sonra Kartalspor'u 2-0 yenen Tekirdağspor'un 4 puanla 3. basamakta yer aldığını söyleyen Futbol Direktörü Özden Töraydın, "Rakibimiz de bizim gibi sezona iyi başladı. Buca Arena Stadı'nda bizi zorlu bir karşılaşma bekliyor. Oyuncularımızın moralleri yerinde, forma rekabeti üst seviyede. Ligin başında olduğumuz için hiçbir takım tam olarak hazır değil. Kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.
Kupada gördüğü kırmızı kart nedeniyle cezası süren Serkan'ın forma giyemeyeceği Altay'da kaleci Aydın'ın hafif sakatlığı bulunuyor.
BAYRAMLAŞMA YAPILDI
Altay'da yönetim ve oyuncular, bayramlaşma merasiminde bir araya geldi. Gaziemir Kutlu Aktaş Tesisleri’nde akşam antrenmanı sonrası Başkan Özgür Ekmekçioğlu, teknik direktör Serdar Sabuncu, sportif direktör Özden Töraydın, Altyapı Başkanı Celal Kiter, antrenör ve oyuncular birbirlerinin bayramını kutladı. Futbolcularla tek tek tokalaşan Başkan Ekmekçioğlu, camiada yakalanan birlik ve beraberliğin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
ÖMER BOŞTA KALDI
Altay'da son 2 sezonda forma giydikten sonra yeni sezon öncesi sözleşmesi sona eren ve yeniden anlaşmaya yanaşmayan stoper Ömer Arslan'ın kulüp bulamaması dikkat çekti. Yönetim transfer yasağı nedeniyle Ömer'i takımda tutmak istemiş ancak genç savunmacı 2'nci Lig'de kulüp baktığı için teklifi kabul etmemişti. Yasağı kaldıran Altay, dış transferde stoper Erhan ve Gökhan'la anlaşarak Ömer'in boşluğunu doldurdu.

FOTOĞRAFLI