ALTAY Başkanı Aslan Savaşan, depremde yıkılma riski taşıdığı gerekçesiyle kapısına kilit vurulan Alsancak Stadı'ndan vazgeçmeyeceklerini açıkladı.
2008 yılından bu yana kiraladıkları tesisteki yenİleme çalışmalarına rağmen, emektar stadın kapatılma kararı nedeniyle doğan ve doğacak zararı talep edeceklerini ifade eden Savaşan, "Ülkemizde hangi statlarda deprem testinin yaptırıldığı sorusuna cevap arıyoruz, tüm statların deprem sağlamlık test sonuçlarının açıklanması gerekiyor. Stadın kapatılmasının ileride çok büyük bir kaos yaratacağı ve İzmir kulüplerinin başarılarını etkileyeceği aşikar" dedi.
Başkan Savaşan, kulübün resmi sitesinden yaptığı açıklamada, Altay olarak bugüne dek kapı girişleri için 300 bin TL, yeni koltuklar için 325 bin TL ödediklerini, zemin yenilemesi için Altınordu, Karşıyaka ve Göztepe ile 700 bin TL masraf yaptıklarını söyledi. Savaşan, şöyle devam etti:
"Altay, güvenlikçisinden, saha sorumlusuna kadar 15 personele ekmek kapısı açmış ve 365 gün stadın bakımının yapılmasını sağlamıştır. Tesesin sadece çimlerinin sulanmasına ait aylık 7000 TL fatura ödenmektedir. Kulübümüz stadyumun değerini artırmış ve İzmir futboluna katkı sağlamıştır. Alsancak Stadı'ndan vazgeçmeyeceğiz."