ALTAY, geçen sezon başlamadan depreme dayanıksız raporuyla maçlara kapatılan Alsancak Stadı'ndaki hakklarının korunması için garanti aldı.
Salı günü Altay'a yaptığı ziyarette stat konusunda destek istedikleri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın Ankara ile yaptığı temaslar sonrası kendisini aradığını açıklayan Başkan Cihangir Marmara, "Sayın Nüket Hotar, gerekli görüşmeleri yaptığını, mağduriyetimizin giderileceğini söyledi" dedi.
Nükhet Hotar'ın, Karşıyaka ve Göztepe'nin yeni statlarının yapımına başlanacağı ve yenilenecek kiracısı oldukları Alsancak Stadı'nın da Altay'a aynı şartlarda kiralanacağı konusunda bilgi verdiğini kaydeden Başkan Marmara, şunları söyledi:
"Ön izinlerin ve sözlerinin alındığını öğrendik. Tribünler yenilendikten sonra tesis Altay'a kiralanacak. Ortada netlik yoktu, bu açıklama ile rahatladık. Alsancak, Altay'la özdeşleşmiş bir semt. Stadın yine bize kiralanmasına kimsenin itirazı olmaz. Alsancak'ı yine paylaşırız."
BURAK VE MİKAİL'E ÖDEME GÜNÜ
Altay yönetimi, yarın kaleci Burak ve sol kanat Mikail'e ödeme yapmazsa 2 oyuncu serbest kalma hakkı kazanacak. Alacağı 50 bin TL nedeniyle 1 ay önce kulübe ihtarname yollayan Burak'ın parasını camianın destek olarak ödemesini isteyen yönetim, Mikail'e olan 41 bin TL borcu kendi içinden yaratacağı kaynakla yatırmayı planlıyor.