ESKİ milli atıcılardan Dr. Alp Kızılsu, Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nun yarın yapılacak olağanüstü genel kurulunda başkan seçilmesi halinde atıcılık ve avcılık sporunun yaygınlaşması için çaba göstereceğini söyledi.
Seçim sürecinde Türkiye genelinde yaptıkları çalışmalarda kulüplerin yoğun sıkıntı ve beklentilerine tanık olduğunu ifade eden Kızılsu, şimdiye kadar sadece sporcu olarak ilgilendiği, artık yönetici olarak da yararlı olmayı amaçladığını dile getirirken şöyle konuştu:
"Atıcılık ve avcılığın, ata sporumuz olmasına, ülke savunmasında stratejik bir önem taşımasına rağmen hak ettiği yerde olmadığını düşünüyorum. Çeşitli sebeplerle yarışmalara giren atıcı sayısında anlamlı bir artış olmaması, bu sporun günden güne kan kayettiğinin bir göstergesi. Performans sporcularının yetişmesinde de büyük sıkıntılar var. Son 10 yılda, Mersin'deki Akdeniz Oyunları için yapılan tesislerden başka herhangi bir yeni tesis hayata geçirilmedi. Hatta çeşitli sebeplerle bazı tesisler kaybedildi. 36 yıldır milli takımda yarışan bir kişi olarak göreve gelirsem, sporcu sayısının artması, performans sporcuları ile hakem ve antrenörlerin eğitimi, tesislerinin modernizasyonu için elimden geleni yapacağım. Seçim sürecinin ve sonucunun tüm camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum."

FOTOĞRAFLI