HAKAN AYTAŞ - KÖLN

Almanya'daki Allgau-Orient Rallye International Derneği tarafından 2005 yılından bu yana düzenlenen Allgau-Orient Rallisi yarın başlıyor.

Almanya'nın Oberstaufen kentinden başlayacak rallinin Avusturya, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Sırbistan, Makedonya, Bulgaristan, Türkiye ve Gürcistan'ı kapsayarak 20 Mayıs 2016 tarihinde Dalaman'da son bulması planlanıyor. Rallinin üçte ikilik kısmı Edirne, İstanbul, Ankara, Amasya, Ardahan, Doğubayazıt, Uşak ve Muğla güzergahında geçecek. Allgau-Orient Rallisi'ne 20 ülkeden 82 takım ve toplam 580 yarışmacı katılıyor. Rallide 7 araçtan oluşacak Türk takımının kaptanlığını Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin yapacak. Sadece 20 yaş üzeri araçların katılabildiği rallinin sonunda tüm otomobiller Türkiye'de bağışlanacak.

TÜRK TAKIMININ KAPTANI KÖLN BAŞKONSOLOSU ENGİN

Son 4 yıldır Berlin Büyükelçiliği tarafından desteklenen Allgau-Orient Rallisi'nin tanıtımı Köln Başkonsolosluğu'nda düzenlenen bir basın toplantısı ile yapıldı. Türk takımının kaptanlığını yapacak olan Başkonsolos Hüseyin Emre Engin, Hem kültürlerin birbirini tanıması hem ülkemizin tanıtımı hem de Almanya'daki dostlarımızın Türkiye'deki misafirperverlikten yararlanmaları açısından çok değer verdiğimiz bir ralli. Rallide güçlü bir Türk takımı olarak yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz diye konuştu.

TÜRKİYE 580 GÖNÜLLÜ ELÇİ KAZANACAK

Allgau-Orient Rallye International Derneği İkinci Başkanı ve Türkiye Koordinatörü Nadir Serin ise, Rallinin büyük bölümü Türkiye'de geçecek. Bir Türk takımının olması ralliye hem bir renk hem de anlam katıyor. Özellikle şu dönemde bu rallinin önemi Türkiye için çok fazla. İnanıyorum ki, yarışmacılar döndükten sonra Türkiye 580 tane gönüllü elçi kazanacaktır dedi.

Başkonsolos Hüseyin Emre Engin, ralli güzergahında Balkanlar üzerinden geçerken başta cami ve dergahlar olmak üzere Osmanlı'ya ait tarihi eserlerin de ziyaret edileceğini belirtti. Engin ayrıca, ralliye katılan ekiplerin Türkiye'de okulları ziyaret edeceğini, halkla buluşacağını ve renkli etkinliklerin düzenleneceğini dile getirdi.

Ralli ekibi İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda da terör saldırısında yaşamını yitiren Almanlar için düzenlenecek bir anma programına katılacak.