Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst, Real Madrid karşısında aldıkları galibiyetle moral bulduklarını; ancak artık Spor Toto Süper Lig’de oynayacakları Kardemir Karabükspor maçının kendilerinin final maçı olduğunu söyledi.

Şampiyonlar Ligi’ne Real Madrid’i 3 – 2 yenerek elenen Galatasaray’da Ali Dürüst, maçın ardından açıklamalarda bulundu. Ali Dürüst, teknik direktör Fatih Terim’in maça çıkmadan önce herkesin gurur duyacağı bir oyun sergileyecekleri yönünde bir açıklaması oludğunu hatırlatarak, “O oyunu da sergiledik. İyi de bir skor aldık. İlk senemizde buraya kadar geldik. Futbolcularımız bugün gerçekten Türkiye adına gurur verici bir oyun sergiledi. Hocamızı taraftarımızı ve oyuncularımızı kutluyoruz. Sahiden güzel bir şovdu.” diye konuştu.

Lig için bu galibiyetle moral bulduklarını dile getiren Ali Dürüst, “Ama ligin havası farklı önümüzde bütün takımlar için çok kritik maçlar var. Bundan sonra bizim final maçımız Kardemir Karabükspor maçı.” ifadelerini kullandı.

SEMİH: ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDEN BOYNUMUZ BÜKÜK AYRILMADIK

Galatasaray’ın genç savunma oyuncusu Semih Kaya ise “Şampiyonlar Ligi’nden boynumuz bükük ayrılmadık.” dedi.

Semih, şöyle konuştu: “En azından mücadelemizi ortaya koyduk. Real Madrid gibi bir takım karşısında kazandığımız için mutluyuz. Olmadı sağlık olsun. Sonuçta şampiyonlar ligi gerçekten üst seviyede bir lig. İleriki yıllarda daha da tecrübeleneceğimizi düşünüyorum. Sonuçta bu sene çok sayıda oyuncumuz Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez oynadı. Bunlara ben de dahilim.”

Selçuk İnan da turu geçemeseler de kazanmak istediklerini bunu da başardıklarını söyledi. Real Madrid gibi bir takımı böyle bir seviyede yenmenin güzel bir duygu olduğunu kaydeden Selçuk, “Bu geride kaldı. Bunun tadını çıkardık. Bundan sonra Cumartesi günü Kardemir Karabükspor maçı herşeyden önemli. Eğer ligde şampiyon olursanız bu maçları oynayabiliyorsunuz. Biz de bunun farkındayız. Umarım cumartesi kayıpsız geçip ligde yolumuza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Hamit de elendikleri için üzgün olduklarını dile getirerek, “Real Madrid, ilk maçta hatalarımızı değerlendirdi. Bugün de çok zordu. Elimizden geleni yapmaya çalşıtık. Arkadaşlarımız gerçekten inandı. Son yarım saat de o nedenle oluştu. 4. golü bulsaydık 5’i de bulurduk. Küçük şeyler turu belirledi. “ ifadelerini kullandı.

Bu galibiyetin lig için motivasyon oluşturabileceğini; ancak iki lig arasında fark olduğunu belirten Hamit, “Kardemir Karabükspor maçı çok farklı olacak.” diyerek sözlerini tamamladı.