BEŞİKTAŞ Kulübü Basın Sözcüsü Metin Albayrak, UEFA Avrupa Ligi üçüncü tur rövanş maçında Belçika'nın Club Brugge takımı karşısında aldıkları mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını belirterek, taraftarlardan özür dilediklerini ifade etti.

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Albayrak, "Çok üzgünüz. Avrupa'ya veda ettik ama hayat da devam ediyor. Öncelikle bizi buraya kadar getirdikleri için futbolcu arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Avrupa kupalarında büyük emek harcayarak, çok iyi maçlar kazanarak bizi gururlandırdılar. Ancak hepimiz bu akşamki mağlubiyette dolayı çok üzüntülüyüz. Beşiktaş, bu sezon Avrupa kupalarında topladığı puanlarla, lig şampiyonunun UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmasını sağladı. Buraya gelen taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz ve onlardan da özür diliyoruz. Kulübümüzün yaş gününde onlara hediye veremedik. İnşallah seneye Avrupa'da daha üst turlara çıkacağımıza inanıyorum" dedi.

Metin Albayrak, taraftarların Tolga Zengin ve Mustafa Pektemek'e yönelik tepkileriyle ilgili de, "Bunları kişiselleştirmemek lazım. Takım kötü de olabilir, gününde de olmayabilir ama taraftar olmak demek, takımına destek olmak demektir. Tepki veren çok az taraftar olduğuna inanıyorum. Buraya gelen 70 bin taraftarın çoğu maç bitiminde alkışladı. Buradan sevinçle ayrılmak istiyorduk ama olmadı. Önümüzde bir lig maçı var. Fenerbahçe karşılaşmasına konsantre olacağız ve yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Beşiktaş Futbol A Takımı'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mete Vardar ise üzgün olduklarını ifade ederek, "3 senedir Avrupa'ya gidemeyen bir Beşiktaş var. Bugünkü maçtan dolayı değil ama Türkiye'ye ve Beşiktaş camiasına bu gururu ve mutluluğu yaşattıkları için futbolcularımıza teşekkür ediyorum. Hedefimiz tabii ki finale kadar gitmekti ama denizi geçtik, derede boğulduk. Açıkçası gururluyum" ifadesini kullandı.