SPOR Toto Süper Lig'de 5'inci sezonunu geçiren Akhisar Belediyespor, şu ana dek 4 büyüklerden en az galibiyetini Galatasaray'a karşı aldı.
Sezona deplasmanda elde edilen 2-0'lık Kayserispor galibiyeti ile başlayan Akhisar Belediyespor, evindeki ilk maçta Galatasaray karşısında 3'üncü dakikada öne geçmesine rağmen sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.
Süper Lig'de yer almaya başladığı 2012-13 sezonundan bu yana Galatasaray'la lig ve kupada 13 kez karşılaşan Akhisar Belediyespor, bu maçlarda yalnız 1 galibiyet alırken, 2 kez beraberlik alabildi, 10 maçı ise kaybetti. Galatasaray'ın 30 golüne karşı Akhisar Belediyespor 13 gol atabildi.
Akhisar Belediyespor teknik direktörü Cihat Arslan'ın öğrencileri 3-1'lik mağlubiyetle rakibine haftalar sonra zirve yolunu açarken, kendisi de liderlik şansını kaçırdı. Galatasaray'a karşı bir türlü şansı tutmayan yeşil siyahlılar, diğer 3 büyük takımın yoluna ise pek çok kez taş koydu. Akhisar Belediyespor Fenerbahçe'yle yaptığı 8 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik, 4 yenilgi alırken, Beşiktaş'ı 8 maçta 2 kez yenen Akhisar, sahadan 3 beraberlik, 3 yenilgiyle ayrıldı. Trabzonspor'la oynanan 11 maçın 5'ini kazanmayı başaran Akhisar Belediyespor, Trabzonspor'la 3 kez berabere kaldı, 3 maçta mağlup oldu.
MUSLERA'YA ÖVGÜ DOUGLAO'YA FIRÇA
Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, 3-1 kaybettikleri Galatasaray maçının ardından rakip takımın kalecisi Muslera'ya övgüler yağdırırken stoper Douglao'yu eleştirdi. Karşılaşmanın hemen başında Vaz Te ile buldukları golden sonra takımının geriye yaslanmasının kendi tercihi olmadığını belirten genç teknik adam, "İlk yarıda kötüydük. İkinci yarıda oyunda dengeyi kurup çok sayıda pozisyon bulduk. Fakat rakip kaleci Muslera bize engel oldu. Öyle kurtarışları var ki resmen ligin dengesini bozuyor. Türkiye'de haksız rekabete yol açıyor. Öne geçme şansımız vardı ama gol ararken Douglao'nun sorumsuzca hareketi bize hızlı hücumdan ikinci golü yememize sebep oldu. Bizim kaderimizde Galatasaray'ı yenememek var" dedi. 

  FOTOĞRAF