Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, ()-

GALATASARAY Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, 2010-11 sezonundan itibaren 3.5 yıl görev yaparak Süper Lig'e taşıdığı eski takımına rakip oldu. Hamzaoğlu, yeşil-siyahlılara karşı Manisa 19 Mayıs Stadı'nda ilk kez rakip takımın dümeninde görev yaptı. Tecrübeli teknik adam, ligde Cim-Bom'la ilk maçına da sezonun ilk yarısında yine Akhisar'a karşı İstanbul'da çıkmıştı.

AKHİSAR taraftarları Hamza Hamzaoğlu'nu sahaya çıktığında alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundu. Taraftarlar, Hamzaoğlu için, "Gelişine sevindik" yazılı pankart açtı. Hamza Hamzaoğlu ve Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos, karşılaşma öncesi bir süre sohbet etti. Carlos, mevkidaşının kendisine Akhisar'ı överek başarı dilediğini söyledi. Aslan'ın teknik adamı eski futbolcularını da tek tek öpüp başarı diledi.

MAÇ öncesi Brezilya Milli Takımı'ndan eski takım arkadaşları olan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos ve Galatasaray Kaleci Antrenörü Claudio Taffarel sohbet ederek hasret giderdi. İkili Brezilya Milli Takımı formasıyla Fransa'ya 3-0 kaybedilen 1998 FIFA Dünya Kupası finalinde ilk 11'de görev yapmıştı.

SARI-kırmızılı ekip sahaya geçen haftaki Gaziantepspor maçının ilk 11'inde 4 değişiklik yaparak çıktı. Aslan'da cezalı Melo ve Chedjou'nun yanı sıra Umut ile Olcan forma giymedi. Bu isimlerin yerine ilk 11'de Semih, Bruma, Yasin ve cezası sona eren Sneijder oynadı. Cim-Bom'da Semih ligde ikinci yarıda ilk kez forma giydi. Genç futbolcu ligde son olarak 4 Ocak'ta Beşiktaş derbisine çıktı.

YEŞİL-siyahlılarda Merter'in yanı sıra cezalı Tolga ve sakatlığı bulunan Vaz Te forma giyemedi. Torku Konyaspor deplasmanından farklı olarak Ahmet, Zokora ile cezası biten Bilal ilk 11'de görev yaptı. Sakatlığı geçen Ahmet, 27 Ocakta Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Manisaspor karşılaşmasından sonra ilk kez forma giydi.

GALATASARAY taraftarları Gediz tarafı kale arkası tribünde kendilerine ayrılan 3 bin 500 kişilik yeri doldurdu. Yaklaşık 4 bin Akhisarlı da takımlarına destek verdi. Akhisarlılar, maraton tribününde daha önce de önemli maçlarda açtıkları, "Biz de bilirdik İstanbul takımı tutmayı, kendimize yakıştıramadık doğduğumuz şehri satmayı" yazılı dev pankartı açtı.

İKİ takım Spor Toto Süper Lig'de beşinci kez karşılaştı. Taraflar arasında daha önce oynanan 5 maçta Galatasaray 4, Akhisar 1 galibiyet elde etti. Cim-Bom, geçen sezon İstanbul'da Hamza Hamzaoğlu'nun o dönem çalıştırdığı rakibini 6-1 mağlup etti.