PTT 1'inci Lig'de Adanaspor ile Adana Demirspor arasında oynanacak Adana Derbisi, yarın saat 19.00'da 5 Ocak Stadı'nda oynanacak.
Adana'daki iki takımının aralarında oynayacağı 51'inci randevunun heyecanı yaşanırken, toplam 50 maçlık lig ve Türkiye Kupası'ndaki tabloda turuncu beyazlı takımın üstünlüğü görülüyor. İki ekip Süper Lig'de 26, 2'nci Lig B kategorisinde 18, PTT 1'inci Lig ve Türkiye Kupası'nda 3'er kez karşılaştı. Bu maçlarda Adanaspor 18, Adana Demirspor 13 galibiyet alırken, 19 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Ligde 8'inci hafta geride kalırken puan cetvelinde 9'ar puana sahip Adana takımlarından Adana Demirspor averajla 10'uncu, Adanaspor ise 11'nci sırada yer alıyor. ERİŞ: KAZANMAKTAN BAŞKA DÜŞÜNCEMİZ YOK Adanaspor teknik direktörü Levent Eriş, bu tip derbilerin ayrıcalıklı olduğunu düşündüğünü söyledi. Eriş, şöyle konuştu:
"Bir şehirde iki önemli takımın mücadelesi. Adana Demirspor ve Adanaspor derbisi denilince bir futbol adamı olarak böyle bir derbide rol almaktan dolayı onur duyuyorum. Gerçekten müthiş bir derbi bekliyorum. Adanaspor'da yeniden göreve geldiğim ilk maçımda galibiyetle başlayıp, camiaya galibiyet hediye etmek istiyorum. Bir çıkışa ihtiyacımız var. Ligdeki yerimizden memnun değiliz. Bu derbiyi bir başlangıç olarak görüyoruz. Umarım fair play çerçevesinde olur. Hiç kimsenin zarar görmediği ve yara almadığı bir müsabaka oynanır. Kazanan taraf da Adanaspor olur. Kazanmak başka bir düşüncemiz yok."
İLDİZ: DERBİ ÜLKE DIŞINA TAŞTI
Adana Demirspor teknik direktörü Yücel İldiz, ligde oynadıkları son maçlarda gösterdikleri performansın kendilerini sevindirdiğini belirterek şöyle konuştu:
"Önümüzde çok önemli bir Adana derbisi var. Tabii bu tür maçların favorisi yoktur. İyi oynayan, hak eden kazanır. Bizlerde iyi oyun ve mücadeleyle 3 puanı kazanan taraf olmak istiyoruz. Bunu başaracak güce ve takım olgusuna sahip olduğumuzu düşünüyorum. Milli takım arasında çalışmalarımızı da galibiyet üzerine yaptık. Deplasman takımı olarak görüldüğümüz Adana Derbisi ülke dışına bile taşmıştır. Böyle bir öneme sahip bir derbiyi kazanmak tek hedefimiz."