ADANA Demirspor'da daha güçlü bir yönetimin oluşması için 201 kongre üyesinin imzasıyla kulübün olağanüstü genel kurul yapması istendi. Kulüp üyelerinin imzalarını taşıyan ve kongre çağrısını içeren dilekçe Adana Demirspor Kulüp Müdürü Mustafa Türk'e teslim edildi.
Genel kurul üyeleri adına Emrah Tunç'un yaptığı açıklama şöyle "Bugün burada olmamızın tek nedeni vardır; o da daha güçlü bir Adana Demirspor'a nasıl ulaşırız ? Bu sorunun cevabını arıyoruz ve 200'ü aşkın kongre üyelerimizle birlikte taşın altına elimizi koyuyoruz. Bu imzalar bir Demirsporluluk sorgulaması değildir ama dünyanın bütün liglerinde idari ve sportif anlamda başarısız olmuş her kulüp idaresi genel kurullarınca sorgulanmış ve bundan sonra da sorgulanacaktır. Bu sezona baktığımızda sportif alanda başarısızlıklar devam ederken bunun üstüne bir de idari anlamda yaşanan sıkıntılar eklenmiştir. Kulüp tarihinde belki de futbolcular ilk defa üst üste antrenmana çıkmamışlardır ve kulüp tesislerinin borcu yüzünden elektrikleri kesilmiştir. Bugün amacımız burada bunları söyleyip bir suçlu aramak değildir. Adana Demirpor kulübü kongre üyeleri olarak "Planlamada bir yanlışlık olmuştur ve bu yanlışlıktan dönülmelidir. Geçen her gün Adana Demirspor'un kaybolan bir günüdür. Kulübümüzün genel kurul üyelerine baktığımızda Adana'da yaşayan, Adana'nın ekmeğini yiyen, Adana'da insanlara iş kapısı olmuş, çiftçiler, esnaflar, memurlar, işçiler, öğrenciler, kapalısı, maratonu, kale arkası maça gelen seyircisinden kısacası halktan olmuşlardır. Bugün imzalarla başlayan birlik süreci yine bütün kongre üyelerinin ve tribünlerin bir araya gelmesiyle devam edecektir. Bu birlik ve beraberlik Adana Demirspor'a kalıcı gelir projesini vaat etmeyecek, uygulayacak yönetim ve yönetimlerin her zaman en büyük destekçisi olacaktır. Yine bu birlik, Adana Demirspor'umuzun menfaatine gelecek zararlarda da bugün olduğu gibi görevinin bilincinde ve farkında olacaktır.
Bu bir birlik çağrısıdır. Yıllardan beri süren başarısızlıkların kökeninde kulübün bir kalıcı gelirinin olmaması yatmaktadır. Adana Demirspor'umuz için ilk yol, ilk kavga bu olmalıdır.
Bu imzaları Adana'mıza Adana Demirspor'umuza, Adana futboluna ve Türk sporuna katkı sağlaması inancıyla kulübümüze teslim ediyoruz" dedi.

ÇÖ(AP/AÖ)  FOTOGRAF