Deniz TOKAT / DENİZLİ, ()

Spor Toto 1'inci Lig'de bitime 5 hafta kala en yatın rakibi Hatayspor'un 5 puan önünde 2'nci sırada yer alan Abalı Denizlispor'da golcüler  Mehmet Akyüz ve Burak Çalık, deplasmanda oynanacak Giresunspor müsabakası öncesi iddialı konuştu. 
Takım kaptanı Mehmet Akyüz, Giresunspor maçının çok zorlu geçeceğini söyledi. Mutlak galibiyete odaklandıklarını belirten tecrübeli golcü, "Son 5 maç kaldı. Giresunspor'u da yenip daha çok rahatlamak istiyoruz. Sadece biz puan kaybetmiyoruz. Lig zor bir lig, kimin ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. Az kaldı, beş puan da farkımız var. Büyük bir avantaja sahibiz. Bunu en iyi şekilde değerlendirip bir Süper Lig'e çıkmak istiyoruz" diye konuştu. 
Bu sezon ligde 8 gol, 5 asisti bulunan Burak Çalık ise, yaşadıkları puan kayıplarını deplasmanda telafi etmeye çalışacaklarını kaydetti. Ligi şampiyon tamamlamak istediklerini dile getiren Burak, "Artık ligin sonu geldiği için makas iyice daraldı. İçeride kazanamazsak dışarıda bunun telafisini yapmamız gerekiyor. Artık iç saha, dış saha diye bir ayrım yapmanın anlamı yok. Sonuçta beş maç kaldı. Artık ligi tamamlıyoruz. Beş puan öndeyiz ve bizim için bir avantaj. Bu avantajı da kaybetmememiz lazım. Lig sonuna artık birkaç hafta kala şampiyonluğu garantilememiz gerekiyor. Çünkü bunu hak ettik" ifadelerini kullandı. 

FOTOĞRAFLI