Mustafa AKIN/İstanbul,() - A Milli Kadın Basketbol Takımı'nda Ekrem Memnun 4 yıllık sözleşme imzaladı.
Galatasaray'la geçtiğimiz günlerde yollarını ayıran Ekrem Memnun, 1 yıl aradan sonra yeniden A Milli Kadın Basketbol Milli Takımı'nın başına geldi. Ekrem Memnun'un olmadığı dönemde Başantrenör olarak görev yapan Aziz Akkaya ise federasyondaki altyapı sorumlusu görevinin yanı sıra A Milli Takım yardımcı antrenörü olarak çalışacak.
TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş ile Başantrenör Ekrem Memnun, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda basın toplantısı gerçekleştirdi. Düzenlenen basın toplantısına, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, teknik heyet ve oyuncular katıldı.
BARBAROS AKKAŞ: ''BELİRLENEN PLAN DOĞRULTUSUNDA KENDİSİYLE SÖZLEŞME İMZALADIK''
Düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, yeniden yapılanma çerçevesinde Ekrem Memnun'u göreve getirdiklerini dile getirerek, "Geçen yıl Ekrem hoca iki işi yapmanın zor olacağını söylemişti. Aynı yapı içinde Aziz hocayla Avrupa Şampiyonası eleme grubu oynadık. Aynı şekilde gitme planımız vardı. Ekrem Memnun'un Galatasaray ile olan sözleşmesi karşılıklı olarak sona erdi. Biz de bir takımla anlaşmaması dolayısıyla oturup belirlenen plan doğrultusunda kendisiyle sözleşme imzaladık" dedi.
Fransa'nın Nantes kentinde 13-19 Haziran tarihlerinde düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri'ne katılacak A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın hazırlıkları hakkında da konuşan Barbaros Akkaş, şu ifadeleri kullandıo: "Fenerbahçeli oyuncular Birsel Vardarlı Demirmen, Tuğçe Canıtez ve Olcay Çakır kadroya katıldıktan sonra milli takım koyduğu hedef doğrultusunda çalışacak. İki hedefimiz var. Hem kadınlarda hem erkeklerde olimpiyatta ülkemizi temsil etmek. Sonrasında madalya almak. Bu kadroya ve kaliteye sahibiz."
EKREM MEMMUN: ''OLMAZSA OLMAZIMIZ OLİMPİYATLARA GİTMEK''
A Milli Kadın Basketbol Takımı'nı 1 yıl aradan sonra yeniden çalıştıracak olan Ekrem Memnun ise yeniden milli takımın başında görev alacağını ve aynı hedefler doğrultusunda yoluna devam etmek istediğini dile getirerek, "Kulübümle misyonumu oldurmuş olduğumu görmemden dolayı milli takımla uzun vadeli planlar yaptık'' dedi.
Olimpiyatlara çok önem verdiklerini ve bu hedefe ulaşmak istedikleri ni kaydeden Ekrem Memnun, ''İlk ve tek konsantrasyonumuz bu yönde. Geçmişi başarılarla dolu Türk milli takımı oyuncularıyla, tüm organizasyon gücümüzle, federasyonun birikimiyle bunu yapmaya çalışacağız. Olmazsa olmazımız olimpiyatlar gitmek. Daha önce çeyrek final oynamıştık, şimdi olimpiyatlarda bunun üstüne çıkmak istiyoruz. Herkesin pozitif katkısıyla bu süreci atlattıktan sonra yeni yapılanma olabilir'' diye konuştu.
''OLİMPİYAT ANTRENÖRÜ OLMAK ÖNEM VERDİĞİM BİR HEDEF''
''Olimpiyat antrenörü olmak her spor adamı için kolay bulunmayacak bir fırsat'' diyen Ekrem Memnun, ''Daha önce bunu başaran oyuncularımız ve antrenörlerimiz oldu. Şimdi bayrak bizde. Olimpiyat antrenörü olmak önem verdiğim bir hedef'' şeklinde konuştu.