Gökhan HEBEPÇİ - İSTANBUL /

A Milli Futbol Takımı'nın yer aldığı 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda 2 mücadele oynandı.

Hollanda, deplasmanda Kazakistan'ı 2 - 1 mağlup ederken, İzlanda ile Letonya da 2 - 2 berabere kaldı.

KAZAKİSTAN - HOLLANDA: 1 - 2

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu 9. hafta maçında Hollanda, deplasmanda Kazakistan'ı 2 - 1 yendi.

Astana Arena'da oynanan maçta Hollanda'ya galibiyeti getiren golleri 33. dakikada Georginio Wijnaldum ve 50. dakikada Galatasaray'da forma giyen Wesley Sneijder kaydetti. Kazakistan'ın son dakikalarda gelen golünü ise Islambek Kuat attı.

Mücadeleye ilk 11'de başlayan Wesley Sneijder, 80. dakikada yerini Ibrahim Afellay'a bıraktı.

Fenerbahçe'de top koşturan Hollandalı oyuncu Robin van Persie ise 87. dakikada Klaas-Jan Huntelaar'ın yerine oyuna dahil oldu.

İZLANDA - LETONYA: 2 - 2

Grupta oynanan diğer maçta ise İzlanda ile Letonya 2- 2 berabere kaldı. İzlanda'nın gollerini Kolbeinn Sigthorsson ve Gylfi Sigurdsson kaydederken, Letonya'nın golleri Aleksandrs Cauna ve Valerijs Sabala'dan geldi.

PUAN DURUMU

Bu sonucun ardından İzlanda 20 puanla grup liderliğini sürdürürken, Hollanda puanını 13'e çıkararak 3. sıraya yükseldi. Grupta 5 puanı bulunan Letonya 5. sırada, 2 puanı bulunan Kazakistan ise son sırada yer aldı.

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 9. maçında bugün Çek Cumhuriyeti ile deplasmanda karşılaşacak. Prag şehrindeki Letna Stadyumu'nda TSİ 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Martin Atkinson yönetecek. Michael Mullarkey ve Stephen Child'in yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi Peter Kirkup, ilave yardımcı hakemleri ise Craig Pawson ve Kevin Friend olacak.