Gökhan HEBEPÇİ - İSTANBUL /

A Milli Bayan Voleybol Takımı, 26 Eylül - 4 Ekim tarihleri arasında Belçika ve Hollanda'nın ortaklaşa düzenleyeceği 2015 CEV DELA Bayanlar Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını İstanbul'da sürdürüyor.

Cuma gününe kadar İstanbul'da çalışmalarını devam ettirecek olan Milliler, son hazırlık maçları etabı için Sırbistan'a gidecek.

19-20 Eylül tarihlerinde Sırbistan ile Belgrad'ta iki hazırlık karşılaşması oynayacak olan Milli Takım, daha sonra İstanbul'a dönecek.

Filenin Sultanları'nın bugün yaptığı antrenman öncesi Bayan Voleybol Milli Takımlar Başantrenörü Ferhat Akbaş, oyuncular Nilay Özdemir, Polen Uslupehlivan ve Özgenur Yurtdagülen açıklamalarda bulundu.

Açıklamalar şöyle;

FERHAT AKBAŞ:

Belçika ve Polonya hazırlık dönemleri bizim için çok iyi geçti. Orada hem eksiklerimizi hem de iyi yaptığımız noktaları görme fırsatımız oldu. Hem Belçika'da hem de Polonya'da hazırlık ortamı oldukça iyiydi. Antrenman ve maç düzeni açısından çok faydalıydı. Özellikle halka açık maçlar da oynandı ki bu bize tam bir resmi maç havası verdi. Motivasyonumuzu sağlamak açısından oldukça etkiliydi. Sonuçlarda iyi oldu. Bu yüzden mutluyuz. Bundan sonraki maçlarımızı Sırbistan ile Belgrad'da oynayacağız ve orada hakikaten güçlü bir rakip bizi bekliyor. Son hazırlık maçlarımız, bizim açımızdan çok iyi bir hazırlık aşaması olacak. Sonrasında ülkemize dönüp Avrupa Şampiyonasına son hazırlık günlerini geçireceğiz.

NİLAY ÖZDEMİR:

Belçika ve Polonya ile deplasmanda yaptığımız hazırlık maçları çok önemliydi. Çünkü ne kadar antrenman yaparsan tap her şey maçta belli oluyor. Eksiklerimizi görmek için çok iyi bir kamp dönemi yaşadık. Şimdi Sırbistan'a da aynı mantıkla gidiyoruz. Sırbistan dünya kupasında harika bir oyun sergiledi. Böylesine güçlü ve önemli bir rakiple hazırlık maçları yapacak olmak eksiklerimizi son kez görmek için büyük bir fırsat. Avrupa Şampiyonası'na çok iddialı hazırlanıyoruz. Kürsüde yer almak ve madalya almak tek hedefimiz. Belçika'da ve Hollanda'da çok fazla Türk vatandaşı var. Belçika kampında Konsolosluk ziyaretimizde çok güzel bir organizasyona katılmıştık. Orada gördük ki bizi tribünde çok sayıda vatandaşımız destekleyecek.

POLEN USLUPEHLİVAN:

Öncelikle Belçika kampı bizim için ilk ciddi anlamda kendimizi test etme fırsatıydı. Uzun süredir kamptaydık ancak aramıza turnuvalardan yeni gelen arkadaşlarımız oldu ve gerçek manada ilk kez Belçika'da sahada olduk. Yavaş yavaş bir uyum sağlamaya başladık. Orada üç maçımızı da kazandık zatejn. Sonrasında Polonya ile ikili kampımız oldu. Polonya, Belçika'ya oranla daha iyi bir takım. Çok iyi iki maç oynadık ve ilkini 3-0 kazandık. İkincisinde ise 3-2 kaybettik. Oldukça faydalı maçlardı bizim için. Şimdi son hazırlık maçları için Sırbistan'a gidiyoruz ve Sırbistan hazırlık kampında karşılaşacağımız en kuvvetli takım. Olimpiyatı garantilediler Dünya Kupası'nda ve bence Avrupa Şampiyonası en önemli favorilerinden biriside Sırbistan. Oradaki hazırlık maçları çok önemli ve güzel değerlendiririz inşallah. Sonrasında büyük ve asıl hedef Avrupa Şampiyonası başlayacak. Orada kupayı kazanmak için mücadele edeceğiz. Belçika'da seyirci avantajımız olacağını düşünüyoruz. İlk kampımızda Konsoloslukta bizi ağırladıklarında bunu iyice hissettik. Buradan Avrupa'da ve özellikle Belçika'da yaşayan tüm vatandaşlarımıza bizi yalnız bırakmamaları için çağrı yapıyoruz.

ÖZGENUR YURTDAGÜLEN:

Bu hazırlık maçlarını oynamak çok önemliydi. Birbirimizi antrenmanlarda ne kadar tanırsak tanıyalım gerçek prova maç oluyor. Belçika ve Polonya kampları çok faydalıydı bu yüzden. Beş maç yaptık. Özellikle Polonya'da 5'er setlik iki maç oynadık. Turnuva öncesi çok faydalı olduğunu düşünüyorum kendi adıma. Şimdi Sırbistan gibi çok güçlü bir ekip ile iki hazırlık maçı oynayacağız ve artık kendimizi iyice göreceğiz. Belçika'da oynanacak Avrupa Şampiyonası'na en iyi şekilde hazırlanmış olarak gideceğiz böylece. Belçika ve Hollanda'da bulunan vatandaşlarımızın tribünleri dolduracağına inanıyoruz. Bizim için çok önemli. Zira seyircisiyle birlikte daha iyi oynayan bir takımız. Ankara'da oynanan U23 Dünya Şampiyonası buna iyi bir örnektir. Finale yükselmemizde seyircinin etkisi çok önemliydi. Şimdi Belçika ve Hollanda'da benzer desteği bulursak birlikte daha güçlü olacağımız kesin.

Filenin Sultanları'nın Sırbistan maçı programı şöyle;

19 Eylül,Cumartesi

TSİ 19.00 Sırbistan - Türkiye (Pionir Arena)

20 Eylül, Pazar

TSİ 15.00 Sırbistan - Türkiye (Sport Eko)