A Milli Basketbol Milli takımı koçu Ergin Ataman hazırlık döneminin bittiğini artık ilk maça odaklandıklarını söyledi. Milli takımın Bilbao kentindeki son antrenmanından sonra açıklamalarda bulunan Ataman "Roller belli oyuncularım hazır ve ne yapacaklarını biliyor, hazırlık döneminde maçlar kaybettik kazandık ancak bunların ölçü olmayacağını hep söyledim, takımıma güveniyorum inşallah ilk maça iyi başlarız " sözleri etti. Ergin Ataman Ukrayna ve Finlandiya'nın güçlü iki ekip olduğunu ve gurupda ki oynayacağı maçlardan sonra konumlarını ele alacaklarını vurgulayarak kendilerinin sadece şimdilik Yeni Zelanda ve ABD maçlarına odaklandıklarını söyledi. Turnuvadaki günlük maçların takımların gelecek maçlarındaki performansı için çok önemli olduğuna da değinen Ataman, kendilerinin bu şampiyonaya %100 hazır olduğunu belirtti. Yeni Zelanda maçına da değinen milli takımımız koçu Ergin Ataman, bu takımın tehlikeli olduğunu hızlı hücuma çıkarak skor bulduğuna dikkat çekerek Yeni Zelanda'nın Sırbistan ile oynanan maçta 102 skor atarak Sırpları Belgrad'da yendiğini hatırlattı. Ataman Yeni Zelanda'nın hareketli dışardan üçlükler atan oyuncuları barındırdığını ancak en tehlikeli silahının ise Kirk Penny olduğuna da işaret ederek bu oyuncunun Türkiye'de son yıllarda hep sayı krallığına ulaştığını ve onu durdurmaya çalışacaklarını ifade etti.


KEREM TUNÇERİ "İLK MAÇLAR HER ZAMAN ÖNEMLİDİR"

A Milli Basketbol Milli takımı tecrübeli oyuncusu Kerem Tunçeri ise Real Madrid'de forma giydiği dönemde İspanya'da 2 güzel yıl geçirdiğini ve şampiyonanın bu ülkede olmasından memnun olduğunu belirtti. Kerem Tunçeri "Bizim için şu anda turnuvanın en önemli maçı Yeni Zelanda. Çünkü ilk maç. İyi başlamamız lazım. İyi savunma yapıp, hızlı hücumlarla kolay sayı bulmamız gerekiyor. Şu anda önemli olan maç maç düşünüp, gruptan çıkmak."dedi.

BARIŞ ERMİŞ "YENİ ZELANDA MAÇINA FAVORİ OLARAK ÇIKIYORUZ"

Basketbol milli takım oyuncularından Barış Ermiş ise hazırlıklarını tamamladıklarını ve Yeni Zelanda maçını beklemeye başladıklarını söyledi. Barış Yeni Zelanda'nın değişik bir oyun stiline sahip olduğunuda vurgulayarak kendileri zorlu bir karşılaşma beklediğini söyledi. Turnuvaya iyi bir başlangıç yaparak başlamak istediklerini de dile getiren Barış Ermiş dönerek oynayan skor oranı yüksek bir takıma karşı mücadele edeceklerini kaydetti. Barış Ermiş bu maça favori olarak çıkacaklarını ve kaybetmeden yollarına devam etmelerinin çok önemli olduğunu ifade etti.