Uğur Demirkırdı - Mustafa Akın / Bursa,()

Bursa'da düzenlenen 3 Bant Bilardo Dünya Kupası'nı Hollandalı sporcu Jaspers kazandı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve bugün oynanan final etabı ile son bulan 3 Bant Bilardo Dünya Kupası, çekişlemi müsabakalara sahne oldu. Final etabında Hollandalı Jaspers ile Belçikalı Caudron karşılaştı. Mücadele 40-34 Jaspers'ın üstünlüğü ile son buldu.

BAŞKANLAR GÖSTERİ MAÇINDA KARŞILAŞTI

3 Bant Bilardo Dünya Kupası 1-7 Şubat tarihleri arasında Bursa'da düzenlendi. Organizasyonun son gününde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan gösteri maçında hünerlerini sergiledi.

BİLARDOSEVERLER SALONU HINCA HINÇ DOLDURDU Mücadeleye ilgi büyüktü. Bilardoseverlerin hınca-hınç doldurduğu salonda çok sayıda kişi final maçını ayakta izlemek zorunda kaldı. Merinos AKKM tarihi günlerinden birini yaşarken Türkiye'nin Bursa'da evsahipliği yaptığı dünya kupasını çok sayıda dış basın temsilcisi ve yabancı ülkelerden gelen bilardoseverler de izledi.

BAŞKAN ALTEPE: "HAFTA BOYUNCA HEYECAN RÜZGARLARI ESTİ"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, düzenlenen organizasyonun ardından yapılan ödül töreninde açıklamalarda bulundu.

Bursa'da güzel bir organizasyon gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Altepe, "1 hafta boyunca burada heyecan rüzgarları esti ve sonunda da bu organizasyona yakışır güzel bir final maçlarını izledik. Ben bu konuda tüm başarılı sporcularımızı ve katkı veren tüm sporcularımıza, yöneticilerimize şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

"BU TARZ ORGANİZASYONLARA HEP EV SAHİPLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ"

4 kıtadan 18 ülkeden bilardonun en iyi ıstakalarının Bursa'ya gelmesine değinen Recep Altepe, " Yaklaşık olarak 150 sporcumuz güzel performanslarını gösterdiler ve güzel anılar bıraktılar. Ben kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. İsteriz ki bu tarz organizasyonlara hep ev sahipliği yapalım. En baştan beri hedefleri spor kenti olmak olan Bursamızda İnşallah bu tür organizasyonları her zaman daha da güzellikle sürdürmüş olacağız.Özellikle bu organizasyonda bize bu fırsatı vere Dünya Bilardo Birliği'ne (UMB), Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan'a değerli ekiplerine ve katkı sağlayan yönetici ve hakemlerimize bir kere daha şükranlarımı arz ediyorum" diye konuştu.

BAŞKAN ERCAN: "2017'DE İYİ SONUÇLAR ELDE EDEREK DÜNYA BİLARDOSUNUN VİTRİNİNDE OLMAK İSTİYORUZ"

İki aydır bu organizasyonun en iyi şekilde olması için hazırlandıklarını ifade eden Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan ise, "Biraz önce final maçından sonra da UMB Başkanı'nın söylediği sözler bizi fazlasıyla onur etti. Gerçekten güzel turnuva oldu 7 gün boyunca. Salonumuz iyiydi, Bursa halkı inanılmaz bir ilgi gösterdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe'ye sonsuz teşekkürler ediyoruz. Bizlere çok büyük destekler verdiler. Gönül isterdi ki bir Türk sporcunun kupayı kaldırsın ama her branşta yenmek de var yenilmek de. İnşallah bir sonraki turnuvalarda Türk sporcularımız şampiyon olurlar, kupayı kaldırırlar. Çok mutluyuz alnımızın akı ile çıktık. 2017'deki dünya kupasında iyi sonuçlar alarak dünya bilardosunun vitrininde olmak istiyoruz" dedi.

DÜNYA BİLARDO BİRLİĞİ (UMB) BAŞKANI FAROUK BARKİ: "EN İYİ TURNUVALARDAN BİR TANESİ"

Bursa'da düzenlenen 3 Bant Bilardo Dünya Kupası'nın muhteşem geçtiğini dile getiren Dünya Bilardo Birliği (UMB) Başkanı Farouk Barki, "Bu kadar güzel bir organizasyonunun sonunda böyle bir sonuç elde etmek gayet normaldi. Bursa'da konaklama yerleriyle, organizasyonla, masalarla her şeyi ile yapılmış olan en iyi turnuvalardan bir tanesi" ifadelerini kullandı.

JASPERS: "LÜTFİ ÇENET'E ELENEBİLİRDİM"

Belçikalı Caudron ile karşılaşan ve 40-34 galip ayrılan Jaspers, mücadele sonrası yaptığı açıklamada, muhteşem hissettiğini ifade etti.

Jaspers: "İlk turda yenilme ihtimalim vardı Lütfi Çeten'e karşı. Yenilmediğim için şikayet edecek değilim, zor bir turnuvaydı ama iyi hissediyorum. İlk turda neredeyse elenecekken yukarılara çıktım zorlu bir yarı final mücadelesi geçirdim. Sanırım omzumda bir tane de melek taşıyordum" diye konuştu.