BURSA Osmangazi Belediyespor Judo Takımı'nın Milli sporcusu Melisa Çakmaklı, başarıya doymuyor. Çin'de gerçekleştirilen Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanan, ardından Romanya’da organize edilen Judo Gençler Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa ikincisi olan Melisa Çakmaklı, son olarak ABD’nin Florida eyaletinde düzenlenen Genç Judocular Dünya Şampiyonası’na da damga vurdu.
72 ülkeden 308’i erkek toplam 521 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonanın ilk gününde 44 kiloda Türkiye’yi temsil eden Melisa, rakiplerini yenerek yarı finale yükseldi. Ülkemizi 44 kiloda temsil eden Çakmaklı, yarı final müsabakasında, Japon Hitomi Sakaguchi'ye yenilince dünya üçüncülüğü için tatamiye çıktı. Üçüncülük maçında Moğol Narantsetseg Ganbaatar’ı mağlup etmeyi başaran Çakmaklı, Dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.
BAŞKAN MUSTAFA DÜNDAR SEVİNÇLİ
Dünya üçüncüsü olan başarılı sporcuyu, elde ettiği başarı için kutlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Melisa, kazandığı uluslararası başarılarla yalnızca bize değil, Türkiye’ye büyük gurur yaşattı. Dünya Gençler Şampiyonasında elde ettiği 3’ücülük, bizleri bir kez daha sevince boğdu. Başarılı sporcumuzu, hocalarını ve yöneticilerimizi kutluyorum" dedi.

FOTOĞRAF