Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde bu yıl 15'incisi düzenlenen 'Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali' başladı.
Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'nde 40 ülkeden yaklaşık 500 sporcuya ev sahipliği yapan ve 25 Ekim'e kadar sürecek festivalin açılış töreni, 1965 metre yüksekliğindeki Babadağ'ın 1700 metrede pistinde yapıldı. Fethiye Belediye Bandosu'nun konseriyle başlayan açılış töreninde konuşan Kaymakam Ekrem Çalık, Fethiye'nin 2014 yılında 1 milyon 300 bin turist ağırladığını söyledi.
'YAMAÇ PARAŞÜTÜNDE YÜZDE 25 ARTIŞ'
285 bin kişinin turizm amaçlı sportif faaliyetlere katıldığını anlatan Kaymakam Çalık, yamaç paraşütünde yüzde 25'lik artış gözlendiğini kaydetti. Geçen yıl 73 bin kişinin Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atlayış yaptığını aktaran Kaymakam Çalık, bu yılın ilk 10 ayında ise bu rakamın 87 bin kişiye ulaştığını vurguladı. Yılsonuna kadar rakamın 100 bin kişiyi bulmasını beklediklerine dikkati çeken Kaymakam Çalık, yamaç paraşütündeki bu artışın çok anlamlı olduğunu kaydetti.
'FETHİYE'NİN HAVACILIKTA YERİ AYRI'
Türk Hava Kurumu Eğitim ve Havacılık Daire Başkanı Bekir Akyüz de adını hava şehidi Tayyareci Fethi Bey'den alan Fethiye'nin Türk havacılığı açısından önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Sportif havacılığın her branşında her yıl yüz binlerce gence ücretsiz kurs verdiklerini anlatan Akyüz, yamaç paraşütü eğitimi alarak Fethiye'ye gelen gençlerin festivale renk katacağını aktardı.
TÜRK YILDIZLARI GÖSTERİ YAPACAK
Konuşmaların ardından törene katılanlar, atlayış yapan yamaç paraşütçülerini izledi. 5 gün sürecek festivalde, serbest atlayışlar, yamaç paraşütü akrobasisi, base jump, kuş adam atlayışları, paramotor, motorlu ve motorsuz delta kanat gösterileri, Ölüdeniz semalarında renk cümbüşü oluşturacak. Türk Hava Kuvvetleri'nin gösteri timi Türk Yıldızları da yapacağı gösterilerle festivale renk katacak. Türk Yıldızları, 23 Ekim Perşembe günü Ölüdeniz'de, 25 Ekim Cumartesi günü de Çalış Plajı üzerinde gösteri yapacak.

FOTOĞRAFLI