İSPANYA’NIN Guadalajara şehrinde düzenlenen 8. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş altı Karate Şampiyonası’nda 2 altın, 4 gümüş ve 8 bronz olmak üzere toplam 14 madalya milli takımımız yurda döndü. Türk Hava Yolları’na ait bir uçakla saat 23.15’de Madrid’ten İstanbul’a gelen milli sporcular Atatürk Havalimanı’nda yakınları tarafından karşılandı. Havalimanında açıklamalarda bulunan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, “Uzun zamandan beri bu turnuvaya hazırlanıyorduk. Kazandığımız madalya renklerinin daha çok altın olmasını istiyorduk ama en çok madalya kazanan iki federasyondan biri olduk. Sporcularımız gerçekten güzel mücadele etti. Antrenörlerimiz oyuncularımız gerçekten bu turnuvaya iyi hazırlamışlar iyi motive etmişler. En önemlisi takımının birlik beraberliği ve dayanışmasıydı. Bunu çocuklarımızda gördüğümüz için mutluyuz. Çünkü olan geleceğin milli takımını oluşturacak sporculardır” dedi. Milli sporcular daha sonra kazandıkları kupayla poz verdiler. TOPLAM 14 MADALYA

İspanya’nın Guadalajara şehrinde sona eren 8. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası’nda Türkiye toplam 14 madalya kazandı. Madalya tablomuz şöyle:

2 altın: Erman Eltemur, Erkek Kata Milli Takımı

4 gümüş: Doğan Ateş, Emre Vefa Göktaş, Mustafa Yıldız, Hümeyra Beyza Ünlüsoy.

8 bronz: Alperen Fatih İniş, Deniz Atak, Furkan Kaya, Tolga Macar, Umay Tokcan, Aylin Yılmaz, Merve Çoban, Anıl Korkmaz FOTOĞRAFLI (İY-GK)