Kimse Yok Mu Derneği, Somalili 309 öğrenciyi eğitim görmeleri için Türkiye’ye getirdi. Vakıf üniversiteleri ve özel kolejlerde okutulacak öğrenciler, Türkiye’ye geldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Kimse Yok Mu Derneği, kuraklık ve açlıkla mücadele eden Somali’ye yaptığı yardımlara bir yenisini de eğitim alanında ekledi. Somalili 309 öğrenci, özel kolej ve vakıf üniversitelerinde okumak üzere Türkiye’ye getirildi. Kimse Yok Mu Derneği yetkilileri ile Somali Milli eğitim Bakanı Ahmet Eydid İbrahim’in de aralarında bulunduğu kafileyi taşıyan özel uçak, saat 02.00 sıralarında İstanbul Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı. Somalili öğrencileri havalimanında Kimse Yok Mu Derneği yetkilileri karşıladı.

Havalimanında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Somali Milli Eğitim Bakanı Ahmet Eydid İbrahim, yaptığı yardımlardan dolayı Türk halkına ve devletine teşekkür etti. Ahmet Eydid İbrahim, ülkelerinde özellikle eğitime çok ihtiyaçları olduğunu dile getirdi. Kimse Yok Mu Derneği’nin Somali’de çok şey yaptığını belirten İbrahim, gelecekte de bu yardımların devam edeceğine olan inancını aktardı.

Kimse Yok Mu Derneği Halkla İlişkiler Koordinatörü Mevlüt Özkişi de Somali halkının kalıcı yardımlara ihtiyacı olduğunu ve bu sebeple de 309 öğrenciyi eğitim görmeleri amacıyla Türkiye’ye getirdiklerini ifade etti. Öğrencilerin Türkiye’ye getirilmesinin Somali’de büyük bir sevinçle karşılandığını kaydeden Özkişi, eğitimini tamamlayan öğrencilerin ülkelerinin gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi. Daha önce de 49 öğrencinin Kimse Yok Mu Derneği tarafından Türkiye’ye getirildiği bilgisini veren Özkişi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da hedef gösterdiği 500 sayısına ulaşmayı planladıklarını aktardı.

Nesra El Hüseyin isimli Somalili kız öğrenci, Türkiye’de bulunmaktan çok mutlu olduğunu dile getirdi. Nesra El Hüseyin, eğitimini tamamladıktan sonra doktor olmayı istediğini ve ülkesine dönerek halkına hizmet edeceğini kaydetti. Diğer öğrenciler de okumak için Türkiye’de bulunmaktan dolayı sevinçli olduklarını aktardı.
Somali’den gelen 60’ı kız, 309 öğrenci 7 ayrı ildeki çeşitli ilçelerde bulunan okullara yerleştirilecek. Lise ve üniversiteye gidecek olan öğrencilerin bir yıl hazırlık okuyacakları belirtildi. Öğrenciler, otobüslerle eğitim görecekleri illere gönderildi.