ANTALYA'da Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Menderes Türel,  milletvekilliğinden, AK Parti Genel Yardımcılığı, MKYK ve MYK üyeliklerinden istifa etti.

Türel, TBMM Başkanlığı'na verdiği dilekçeyle milletvekilliği görevinden istifa ettiğini bildirdi. Menderes Türel, dilekçesinde, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli idareler genel seçiminde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğini belirtti. Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun'un 17'nci maddesinde yer alan 'Milletvekilliği, belediye başkanlığı, il genel meclisi ve belediye meclis üyeliği ile muhtarlık bir şahıs uhdesinde birleşemez. Bu görevlerin birisinde bulunanlardan bir diğerine seçilenler, seçim sonuçlarının kendilerine tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde tercih haklarını kullanırlar' hükümlerini hatırlattı. Başkan Menderes Türel, "Belediye başkanlığını tercih ederek 6 Nisan 2014 tarihi itibarıyla belediye başkanlığı görevine başlamış olduğumu bilgilerinize arz ederim" dedi.

AK PARTİ'DEKİ GÖREVLERİNDEN DE İSTİFA ETTİ

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Türel, AK Parti Genel Başkanlığı'na verdiği dilekçede ise 5 bin 393 Sayılı Kanun'un 37'nci Maddesi'nde yer alan 'Belediye başkanı, görevinin devamı süresince siyasi partilerin yönetim ve denetim organlarında görev alamaz; profesyonel spor kulüplerinin başkanlığını yapamaz ve yönetiminde bulunamaz' hükmü gereğince Merkez Karar Yönetim Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu görevlerinden istifasının kabulünü istedi.