Ülkücü camianın önemli isimlerinden olan Ülkü Ocakları eski genel başkanlarından Suat Başaran, milliyetçi camiayı 19 Haziran’daki kurultaya davet etti.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde tarihi kurultay için geri sayım sürüyor. Ülkücü camianın tanınan isimlerinden olan Suat Başaran, 19 Haziran’da yapılacak kurultayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başaran, “Bütün ülküdaşlarımızı ve delegelerimizi kurultayda görmek istiyoruz” dedi.

İşte Suat Başaran’ın o açıklaması:

“Şu gerçek tartışma götürmeyecek kadar nettir: 19 Haziran tarihindeki kurultay tamamen hukuki, meşru ve demokratik bir kurultaydır. Çağrı heyeti, Yargıtay’ın onayladığı karar gereği görevini yapmış ve delegeleri kurultaya davet etmiştir.



Hal böyleyken, herşey apaçık ortadayken 19 Haziran'ı tanımamak haksızlıktır, delege iradesine saygısızlık ve güvensizliktir.

Ben ve arkadaşlarım bu sebeple 19 Haziran’da kurultayımıza iştirak edeceğiz.

Bütün ülküdaşlarımı ve delegelerimizi de kurultayımızda görmek istiyoruz.

Bizler hareketi bir bütün olarak büyük hedeflere taşıma iddiasında olan kişileriz.

Vazgeçilecek tek bir ülküdaşımız olmadığı şuuruyla hareket ederek 19 Haziran'da yapılacak tüzük kurultayımıza bütün ülküdaşlarımızı davet ediyoruz.

Sürecin başından bu yana onlarca il ve ilçe görevden alınmıştır. Ülkücüler birbirine düşman edilmekte, farklı zeminlerde ölçüsüz sözler ülküdaşlık hukukunu zedelemektedir. Bu durum Milliyetçi Hareket Partisi için ama daha önemlisi Türkiye için sürdürülebilir değildir.

Artık ülkücü irade ile inatlaşmaktan, ülkücüyü ülkücüye düşman etmekten vaz geçilmelidir.

Arzumuz 19 Haziran'da tüzüğümüzü değiştirmek ve akabinde demokratik bir şölen şeklinde seçimli kurultayımızı gerçekleştirmektir.

Buna karşılık hukuken tescil edilmiş mutlak bir hak olan 19 Haziran kurultayını tanımamak, ülküdaşlarımızın kafasını karıştırmaya çalışmak, halen tehdit ve hakaret teşebbüslerinden medet ummak Genel Merkezimize yakışmamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk demokrasi tarihinin en şanlı mücadelelerinden birinin zirvesi olacak, imza veren vermeyen bütün ülküdaşlarımızla kucaklaşarak, her fikre, her adaya saygı içerisinde gerçekleştireceğimiz 19 Haziran tüzük kurultayımıza başta Genel Başkanımız olmak üzere bütün dava arkadaşlarımızı beklediğimizi tekrar ifade etmek istiyorum.

19 Haziran bir karar günüdür. Bir tavır günüdür. Bir duruş günüdür. 19 Haziran’da sağlanacak yüksek katılım, daha sonra gerçekleşecek seçimli kurultayımızın da sağlıklı geçmesinin teminatı olacaktır.

19 Haziran’da gösterilecek büyük irade, siyasi hareketimizin geleceğini belirsizlikten çekip çıkaracak hayati bir hamledir. 19 Haziran, yeniden düğmeler iliklenirken, doğru iliklenen ilk düğme olacak ve arkası sağlıkla gelecektir.

Tarihin akışını değiştirecek bu günde hep birlikte artık yüzümüzü iç mücadelelerden geleceğe çevireceğiz.

Bu kurultayı, kimsenin kimseye meydan okuma kurultayı değil, hukukun gereğini yerine getirme, tüzükteki engeli ortadan kaldırma ve kardeşliğimizi pekiştirerek geleceğe doğru birlikte yürüme kurultayı olarak görüyoruz.

İnanıyorum ki, buhranlı günleri geride bırakıp Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidar yürüyüşünü başlatacağımız bu günü gelecek nesillere gururla ‘ben de oradaydım’ diyerek anlatacağız.”