Ak Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Musul’da rehin tutulan 49 kişinin Türkiye’ye getirildiğini belirterek, “Özellikle çok güzel bir vuslatın gerçekleştiği anı bu sabah yaşadık. Sabahın ilk saatlerinden itibaren Türkiye büyük bir heyecanı yaşıyor. Başbakanımız, Azerbaycan’dan Şanlıurfa Havaalanı’na döndüğü, oradan da vatandaşımızla birlikte Ankara’ya hareket ettikleri anın sevincini, mutluluğunu tüm Türkiye paylaşıyor” dedi.

Süleyman Soylu, Nevşehir’de bir otelde düzenlenen Ak Parti 5'inci Olağan Kongresi 4'üncü Bölge Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı'na katıldı. Daha önce Erzurum, Şanlıurfa, Denizli, İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilen 5'inci Olağan Kongre Bilgilendirme ve Eğitim Toplantılarının altıncısı 14 il koordinatör milletvekili, 14 il başkanı, 14 il teşkilat yöneticisi, 12 Nevşehir il yönetimi yürütme kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanı ve 151 ilçe başkanı ile birlikte toplam 205 kişiyle Nevşehir 'de gerçekleştiriliyor.

Burada konuşan Soylu, “2015 yılında oluşacak meclis, yeni anayasayı gerçekleştirecek meclis olmalıdır. 2015 seçimlerinde arzu ettiğimiz gibi 367’yi aşacak bir milletvekili sayısına ulaşırsak veya en az yeni bir anayasayı milletimize götürebileceğimiz bir çoğunluk sağlayacağız" dedi.
Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ülkedeki güzellilere hasetle baktığını ileri sürdüğü knuşmasında, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun ismini değiştirmek lazım. Kendisine 'Haset Bey' demek gerek. Umarım vatandaşlarımızın kurtarılması olayına da hasetlenmez ve üzülmez. Böyle hasetliği devam ederse Türkiye’nin başarıları sonunda iğne ipliğe dönecek" diye konuştu.