TBMM 20. Dönem Rize Milletvekili, Rize eski Belediye Başkanı Şevki Yılmaz, Eyüp Belediyesi Nikah ve Kültür Merkezi’nde bir seminer verdi. Seminere, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Ak Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ve Eyüplüler katıldı. Şevki Yılmaz, seminerde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili görüşlerini açıkladı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Şevki Yılmaz’a çok teşekkür ederek, “Bu akşam burada çok değerli bir ağabeyimiz deneyimlerini bizlerle paylaşacak. Kendisine tüm Eyüplüler adına teşekkür ediyorum” dedi.

Tarih boyunca Anadolu toprağında Türk milletinin hep Ağustos ayında zafer kazandığını belirten Şevki Yılmaz, “İnşallah 10 Ağustos’da bunu pekiştireceğiz Allah’ın izniyle’ diye konuştu.

Seminerde derin devlet, Ergenekon çeteleri ve siyasilerin yasaklarına da değinen Şevki Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bu derin devlete, Ergenekon çetelerine en çok dayanan liderlerden biri de Adnan Menderes’tir. Onu Rahmet ve saygı ile anıyorum. Menderes 10 sene sonra idam edildi, onun suçu neydi. Erbakan hocanın suçu neydi? Bizim suçumuz neydi? Ben de yasaklı oldum. Onların elinden yasaklanmaya şeref duyuyorum. Çatıda lider olacağıma şu yuvada çaycı olmayı tercih ederim ve bu durumumdan şeref duyuyorum. Bugün kurulduğu sanılan çatı aslında yüz yıl evvel Selanik’te Rum, Ermeni ve Yahudi dönmeleri sebataistlerin eliyle devletimizi yıkmak için oluşturulmuştu. Selanik’te Yahudi hahamının oğlu Moiz Kohen, Tekin Alp sahte ismini kullanarak İttihat ve Terakki ismiyle ihanet ocaklarının çatısının temellerini atmışlardı. Genç Türkiye devletini kurarken de tekrar Türk Ocakları ve Halk fırkası etrafında Çatı’laşıp münafıklaştılar! Sevmedikleri sarıklı, cüppeli hocaların eşliğinde Hacı Bayram Camii’nde Cuma namazından sonra dualarla Ankara meclisini açanlar yine bunlardı.”

Toplumda ırk, din, dil ayrımcılığı sebebiyle Müslümanların birbirini sevemediğini vurgulayan Şevki Yılmaz, "Dünyadaki ırkçılık hareketlerinde kaybeden hep insan oldu. Vatansız, din yaşanmaz, dinsiz de vatan var olamaz. Kürt'ü, Türk'ü, Arap'ı, Çerkez'i ile kardeş olma zamanıdır. İslam ümmeti birbirine düşmedikçe hiçbir gücün Müslüman'a gücü yetmez. Ümmetin şimdilerde sevgi ayarı bozulmuştur. Müslümanların sevgi ayarı düzelmedikçe birlik olamaz. Kur'an-ı Kerim oku, anla, aşık ol demiştir. Yani Allah (c.c)'a imandan önce doğada Allah (c.c)'ın varlığını tanımak gerekir." diye konuştu.