Konuşmasına “Onlar 28 şubatta bizimle uğraşsaydılar bizi yenerdiler,güçleri vardı. Onlar Allah’a savaş açtılar” diye başlayan Şevki Yılmaz, o dönemde çok zor durumlarla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Ayrıca, bu hükümete karşı gelenlerin; Osmanlı karşıtı olduklarını, bu nedenlede Osmanlı’ya sahip çıkan bu hükümete yüklenmeye çalıştıklarını ifade etti.

Kendi hükümetleri dönemlerinde ise bir çok zorlukla karşılaştıklarını bunların en başında ise ‘faiz mafyası’nın olduğunu aktardı.
Şuan ki Ak Parti hükümetine ise faizle savaştığı için takdirle baktığını belirtti. İnsanların aç kalması bu nedenle savaşların çıkması konusuna değinen Şevki Yılmaz; “İnsanları aç bırakan dünyadaki bu emperyalist güçler… Hindistan, Bangladeş, Pakistan hep sömürü altında. Bunu emperyalist güçler kontrol ediyor. Türkiye buna karşı, bu yüzden Türkiye ile uğraşıyorlar” dedi. “İşte bizde o dönemde faize, mafyalaşmaya, teröre karşı geldiğimizden bizimle uğraştılar. 28 Şubat’ın meselesi budur” ifadelerinin ardından bugünkü hükümete olumlu işlerinden dolayı umutla baktığını aktaran Şevki Yılmaz konuşmasına dualar ile son verdi.

Gençlik kolları ilçe başkanı Abdullah Şenaslan: Bizi 28 Şubat'ta gömmeyi denediler ama unuttukları birşey vardı; o da bizim tohum olduğumuzdu.. Biz ezilmiş Anadolu insanının umuduyduk şimdilerde artık Ümmetin umuduyuz. Yanlız bu bahar bize ait değil bu Abdülhamid Han'ın Rüyası, Akif'in mefkûresi, Menderes'in edebi, Erbakan hocanın bitmek tükenmek bilmeyen azmidir. İnşallah bizlerde gelecek nesillere Erdoğan'ın dik duruşunu bırakacağız. 28 Şubat mağdurlarından bazıları Süreci unutmuşlar. Ama biz o Süreci unutmayacağız. Çünkü unutanlar Süreci yeniden yaşamaya mahkum olurlar. Unutursak yazık bize unutturursak yazık bize. Ne diyor üstad; dilinin, dininin, ırzının, evinin, kininin davacısı bir gençlik.