Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk'e taziye ziyaretinde bulundu. 

Beraberinde CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın ile Mardin'e gelen Sarıgül, vefat eden Ahmet Türk'ün ağabeyi Hacı Demo Türk için Derik İlçesine bağlı Gündoğdu köyünde kurulan taziye çadırını ziyaret ederek, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.


Çıkışta gazetecilerin yarın açıklanacak demokratikleşme paketi ile ilgili sorularını yanıtlayan Sarıgül, Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini söyledi.

SARIGÜL VE ÖCALAN TAZİYEDE KARŞILAŞTI

Mardin'den sonra Diyarbakır'a gelen Şişli Belediye başkanı Mustafa Sarıgül, annesini kaybeden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in Hevedanlılar taziye evindeki taziyesine gitti. Kapıda Baydemir tarafından karşılanan Sarıgül daha sonra dua ederek, taziyelerini bildirdi. Sarıgül, taziye evinde iken taziye ziyaretine PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın da geldiği görüldü. Öcalan ve Sarıgül'ün taziyede tokalaşmamaları ve karşılıklı koltuklarda oturmaları dikkat çekti. Öcalan'ın gelmesinin hemen ardından Mustafa Sarıgül ve beraberindekiler Osman Baydemir ile vedalaşarak taziye evinden çıktı.
"Yarın (Bugün) önemli bir paket açıklanacak" diyen Sarıgül, şöyle konuştu:

"Bu paket, demokrasi, barış ve özgürlükler adına bireyin mutluluğu adına inşallah bütün ulusumuzu bütün yurttaşlarımızı kucaklayan bir paket olur. Gönül arzu ederdi ki bu paket açıklanmadan önce parlamento da gurubu bulunan bütün siyasi partiler, bütün sivil toplum kuruluşlarıyla görüşülerek bu paket hazırlansın. Ama pakette ne olduğunu sadece iktidar partisi biliyor. Oysa böylesine önemli konularda senin açıkladığın paket benim açıkladığım paket olmaz."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın açmış olduğu kampanyaları izlediklerini belirten Sargül, "Ben arzu ediyorum ki İstanbul'da sevgi kazansın. Mardin'de, Şırnak'ta, Batman'da, Trabzon'da, Rize'de, Artvin'de, İzmir'de, Mersin'de Sinop'ta ve Trakya'da da sevginin kazanmasını istiyorum. İstanbul'da ötekisi olmayan bir sevgi kazanacak ve daha sonra Türkiye'de bütün yurttaşlarımız birbiriyle kucaklaşacak" dedi.

Öte yandan Mustafa Sarıgül ve beraberindekiler Derik'e gelirken Kızıltepe çıkışında konvoyda yer alan ve plakası henüz belirlenemeyen bir otomobil takla attı. Olayda yarlanan 2 kişi ambulansla Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.