Paralel yapılanmanın ele geçirmeye çalıştığı Merkez Parti içinde sular durulmuyor. Geçtiğimiz yıl kurulan Merkez Parti Genel Merkezi'nde yeniden yapılanma süreci ters tepti. Parti genel merkezinde Genel Başkan Prof.Dr. Abdurrahim Karslı'nın ağır hastalığını fırsat bilen ekip, yeni yapılanma adı altında çok sayıda pararel yapıya yakın ismi parti içine aldığı konuşuluyor. Gündeme sık sık paralel yapılanmanın sızdığı dedikodularıyla gündeme gelen Merkez Parti'de emlakçı ağırlıklı yönetim çok sayıda il ve ilçe örgütünü de feshetti.

Resmi sitesinde siyasetin deneyimli isimleri eski bakan Aydın Tümen, CHP eski Milletvekili Ercan Cengiz, MHP eski milletvekili Metin Hacımustafaoğlu, eski Başbakanlık Müşteşarı Yaşar Yazıoğlu gibi önemli siyasetcilerin yer aldığı Merkez Parti seçimlerden sonra bu isimlerle yolunu ayırdı. MHP kökenli Haluk Pirimoğlu’da partiden istifa etti.

Kurucu Genel Başkan Prof. Dr. Abdürrahim Karslı'nın sağlık sorunlarıyla boğuştuğu bir dönemde yaşanan gelişmeler Merkez Parti üyeleri arasında da huzursuzluğa neden oldu. Paralel yapıyla uzaktan yakından ilgisi olmadığını belirten eski yöneticiler, yeni yönetimin Genel Merekzi emlak şirketi gibi kullandığına işaret ediyorlar.
Baskın erken seçimin gündemde olduğu bir dönemde Türkiye genelinde teşkilatlanmasını tamamlamış bir partinin kapanma noktasına geldiğini söyleyen partiye yakın kaynaklar ise Genel Başkan Prof.Abdurrahim Karslı bu konuda atacağı adımın merakla beklendiğini söylüyor..