BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan dün Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Burada konuşan Erdoğan, "Dünyaya baksınlar sayın Obama başkan seçilirken adaylıktan çekilerek aday oldu öyle mi? Veyahutta Şansölye Merkel? Adaylıktan çekilerek seçildi öyle mi?" dedi. Başbakan'ın bu konuşmasından sonra danışmanı Varank ise Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimi oy pusulasında kullanacağı fotoğrafı twitter'dan yayınladı.

Törene katılanların Erdoğan’ı da kadraja alarak uzaktan selfie çekmeye çalıştığı görüldü. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: “(İstifa etmeli eleştirilerine) Ben bu akşam ne CHP’nin ne MHP’nin eleştirisini yapacak değilim. Bunların tek işi var, bol bol iktidara küfür etmek. ‘Başbakan çekilsin’, bunların cevabını vermeye gerek yok. Dünyaya baksınlar sayın Obama başkan seçilirken adaylıktan çekilerek aday oldu öyle mi? Veyahutta Şansölye Merkel? Adaylıktan çekilerek seçildi öyle mi? Hiç böyle bir şey söz konusu değil, Türkiye’de de değil, dünyada da değil. Geçmişimize bakalım, Demirel’de de Özal’da da aynı şeyleri görürsünüz. Bunlar bizim geçmişimizden de bihaberler. Siz canınız istediği zaman bir şey söyleyeceksiniz, ona göre YSK da adım mı atacak? YSK’yı bunun için tehdit altına mı alıyorsunuz?”

SİYASETİN TEPESİ
Başbakan Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanını siyasetin dışında kullanmanın mümkün olmadığını belirterek, “Cumhurbaşkanlığı makamı bir vitrin makamı değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı tam aksine siyasetin tepe noktasıdır” dedi. Kampanya süresince Ankara’da kullanacağı Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yapan Erdoğan, şunları söyledi:

KOLEKTİF AKILLA
“Bu yolculuk inanıyorum ki farklılığını 10 Ağustos’ta da ortaya koyacaktır. İnşallah cuma günü vizyon belgemizi açıklayacağız ve bu vizyon belgesinin hazırlık çalışmaları işte bu merkezde yapılıyor. Bir kolektif akıl tarafından hazırlanıyor. Bu kolektif aklın ortaya koyacağı vizyon belgesi ile de Türkiye’de halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı neler yapar, neler yapacaktır, nasıl yapacaktır bunların hepsini göreceğiz.

GÜL’Ü DAHİL EDEMEM
Cumhurbaşkanlığı makamı siyasetin tam aksine tepe noktasıdır. Ama bunu anlamayanlar, bilemeyenler olabilir. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Ülkemizde de bugüne kadar böyle olmuştur ama bunu bir gelenek anlayışı içerisinde yürütenler olmuş olabilir. Buna tabii Sayın Gül’ü dahil etmem mümkün değil. Çünkü biz birlikte ciddi bir mücadele verdik. Kendisinin Cumhurbaşkanlığı döneminde, 7 yılda Türkiye’nin nereden nereye geldiğini biliyorsunuz. 12 yıl aynı şekilde ülkemizi nereden nereye getirdiğimiz ortadadır. Eğitimde yaptıklarımız, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, ekonomide attığımız adımlar hepsi ortadadır.”