MHP Düzce İl Başkanı Onur Özen, Ak Partili milletvekili aday adaylarının ilanlarının billboardlarda yer almasının Seçim Kanunu'na aykırı olduğunu belirterek, Düzce Valiliği'ne ilanların kaldırılması için başvurdu.

MHP İl Başkanı Onur Özen bugün parti binasında basın toplantısı düzenleyerek, Ak Partili milletvekili aday adaylarının billboardlardaki ilanlarının Seçim Kanunu'na muhalefet arz ettiğini belirtti. Billboardların tahsisi konusunda bilgi veren Onur Özen, "7 Haziran tarihinde yapılacak olan milletvekili seçimlerinin seçim başlama tarihi Yüksek Seçim Kurulu'nca 10 Şubat 2015 tarihi olarak belirlenmiş bulunmaktadır.

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve esaslarını düzenleyen yasanın 60'ıncı maddesi 3'üncü bendinde billboardların kullanımı hakkı şu hükümle düzenlenmektedir; Belediyelerin izni ile özel kişi ve kuruluşlarca kurulan veya belediyelere ait olup da özel kişi ve kuruluşlara kiraya verilen sabit ilan ve reklam yerlerinin, bu kişi ve kuruluşlar tarafından siyasi propaganda amacıyla kullandırılabilmesi için bu hususta ilçe seçim kurulu başkanlığına yapılacak başvuru üzerine ilçe seçim kurulunca söz konusu yerlerin bu madde hükümlerine göre tahsisi gerekir. İlimizde belediyeye ait özel firmaya kiralanan billboardlar 298 sayılı yasaya aykırı olarak kullanılmaktadır" dedi.

Özen yasa aykırı olan diğer gerekçeleri ise şöyle açıkladı:

"Yasaya aykırı olarak bir siyasi partiden milletvekili aday adayı olanlar parti adı ve amblem kullanmaktadırlar. Yine 298 sayılı seçimlerin temel hüküm ve esaslarını düzenleyen yasanın 61'inci madde birinci bendinde bu kanun hükümlerine aksine reklam ve ilanlar kaldırılır. Yasaya aykırı davranan aday adaylarının bilboard reklamlarının kaldırılmasını istiyoruz"
MHP İl Yönetimi daha sonra hazırlanan şikayet dilekçesini Düzce Valiliği'ne teslim etti.