MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, "İktidar ya kendine çeki düzen verecek ya da Topal Osman’ın uşakları gereğini yapacaktır" dedi.


Bahçeli, Giresun’da partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Ordu’dan Giresun’a karayoluyla gelen Bahçeli, Haydar Aliyev Parkından Osman Ağa Meydanına yürüyerek ve vatandaşları selamlayarak geldi. Vatandaşların büyük ilgisi ile karşılaşan Bahçeli Topal Osman Ağa Meydanı’nda halka seslendi.

"Topal Osman Ağa’nın torunları" diye selamlayarak sözlerine başlayan Bahçeli, "Milli Mücadele yıllarında iki gönüllü alayı çıkarmış olan Giresun’da bulunmaktan onur duyuyorum, mutluluk duyuyorum" dedi.


"AKP'NİN ELİ AYAĞINA DOLAŞTI"

Özellikle TBMM görüşülecek olan yolsuzluk fezlekelerine değinen Bahçeli, "Allah bunların başına öyle bir bela verdi ki, tam 93 günden beri bu belayla uğraşıyor. Nedir bu bela; 17 Aralık günü yolsuzluk ve rüşvet sorgulamasıyla AKP'nin ayağı, kolu, başı birbirine dolaşmış ve karışmış vaziyettedir. Bugün TBMM'de AKP'ye gönül vererek desteklediğiniz milletvekilleri, 17 Aralık kara gününün, büyük rezaletin karşılığında haysiyetli bir davranışla fezlekeleri hiç tartışmadan bütün millete açıklayarak Yüce Divan'a gönderme açısından önemli bir kararı almalıdırlar. Göreceğiz bakalım, AKP'nin değerli milletvekilleri milletin huzuruna çıkıp neyi anlatmışlarsa, Meclis'teki davranışları arasındaki büyük açıyı hep beraber göreceğiz. Milletini sevdiğini söyleyen, her fırsatta manevi ve muhafazakar olduğunu dile getiren ve ülkenin geleceği için her türlü fedakarlığı yaptığını söyleyen bu değerli milletvekilleri acaba, yolsuzluk ve hırsızlık için hangi tavrı ortaya koyacaklar, millet olarak bugün göreceğiz” şeklinde konuştu

"SADECE 30 MART SEÇİMLERİNİ DÜŞÜNMEYİN"

30 Mart seçimlerinin sadece belediye başkanlığı seçimi olarak düşünülmemesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, "30 Mart’tan sonra siyasi olayların gelişimi devam edecek ve 28 Ağustos’ta cumhurbaşkanlığı seçimi olacaktır. Cumhurbaşkanlığı bundan böyle halk tarafından seçilmektedir. 3'üncü siyasi olay, 2015 yılının en geç 12 Haziran’ına kadar ki süre içinde milletvekilliği seçiminin yapılmasıdır. Bu 3 siyasi olay, Türkiye’nin kaderini değiştirecek, geleceğini yeniden belirleyecek ve siyasi yönden yeni bir siyasi iktidarın şekillenmesine önemli işaret verecektir. Özellikle 30 Mart seçimlerinde bunu görmek mümkün olabilir. Nasıl olabilir; önce belediye başkanlarını seçerek sandığa gittiğimizde, sandıkta oylarımızı kullanıp, oylara sahip olduktan sonra sayıma hile ve çalıntı oylar karıştırmamak suretiyle bugünkü siyasi iktidarın önemli oranda oy kaybetme hali, 2015 yılına kadar geçen bu siyasi süreçte, yeni bir dönemin başlangıcının izlerini ortaya koyan yolu belirleyecektir. Görülecektir ki, bu ülkenin aziz evlatları öyle bir şuura sahiptir ki, bir an gelir önce ülkem, sonra milletim, sonra partim diyerek tercihini vicdanının sesini dinleyerek kullandığında, siyasi iktidarın geldiği gibi gideceği bir dönem olacaktır.” ifadelerini kullandı.

"FEZLEKERİ CUMHURİYETİN SAVCILARI HAZIRLADI"

17 Aralık’ta yapılan yolsuzluk ve rüşvet skandalına değinen Bahçeli, şöyle devam etti: “Yapılan tüm bu yolsuzlukların hem milletvekilleri tarafından hem de halk tarafından bilinmesinde fayda var. Çünkü bu fezlekeleri hazırlayanlar, cumhuriyetimizin savcılarıdır. Bu fezlekenin delillerini toplayanlar, 41 kişinin tutuklanmasına katkı sağlayanlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kolluk kuvvetleridir. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti’nin değerli ve güzide insanları olan polis kardeşlerimizdir. İktidarın polisi olarak algılanamaz, yorumlanamaz ve kullanılamazlar. Güneydoğuda PKK'nın kontrolü altına girmiş yerlerde T.C.'nin varlığını, orada yaşayan insanların mal ve can güvenliğini korumakla görevli olan vatan evlatları, Istanbul'a geldiklerinde hırsızların, vurguncuların hamisi ve onları koruyan olamaz. 8 bin polis kardeşimizi, 40 gün içinde darmadağın eden, savcıların tayinini çıkarıp korsan ve torbalı yasalarla HSYK'yı kendine bağlayıp, kendilerine hizmet ettiren anlayışı iyi değerlendirmek ve bu kadar da olmaz diyerek, artık yeter demek gerekir.” 


"DIŞ POLİTİKA TEHDİTLERLE DOLU"

Türkiye’nin içerisinde bulunduğu sosyal, ekonomik sorunlardan bahseden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dış politikanın sorunları omuzlarımızda, iç ve dış tehditle karşı karşıyayız. Türkiye’de bazı basın iki partinin varlığından söz ediyor. Anketlerle halkı yanıltıyor. Şimdi bütün medya bu meydanı dolduran aziz vatandaşların, Giresunluların şu anki varlığı itibarıyla televizyonlara çıkıp bütün kamuoyu araştırmalarında denek olarak bahsettikleri sayı, alanın toplamı, şu meydanın 10'da biri kadar etmez. Bu meydan 'ne AK Parti, ne CHP ille de MHP' diyor. Giresun'da bunu görmemek mümkün değil. Milli mücadele kahramanlarının torunları bir ses verin ki bütün partilerin beklentileri yerle bir olsun, bir ses verin ki yönlendirme, kamuoyu araştırmaları yoluyla birilerine yönlendirme yapmak isteyenlere öyle bir cevap teşkil etsin ki ve herkes birden bir kez daha söylesin ki korna çalan kamyon şoförlerinin, sizin selamlarınızın, haykırışlarınızın ulaşabildiği yere kadar götürmüş olsunlar. Giresun'da Milliyetçi Hareket Partisi vardır, Allah'ın izniyle kazanacaktır."

28 Ağustos'ta cumhurbaşkanını halkın seçeceğini anlatan Bahçeli, "Yine 2015 yılında 25. Dönem milletvekilleri seçimi yapılacaktır. Bu seçimlerin kaderini 30 Mart seçimleri belirleyecek. Seçimlere hile karıştırılmadığı takdirde mevcut iktidarın oy kaybettiği görülecektir. Yüzde 51’i görüp yüzde 49’u yok sayan iktidar geldiği gibi gidecektir. Bu gidişin başlangıcı bu seçimler olacaktır. 30 Mart’ta bir uyarı alacaktır. Bu uyarı ile iktidar ya kendine çeki düzen verecek ya da Topal Osman’ın uşakları gereğini yapacaktır."

Ülkemizin nüfusunun 79 milyon olduğunu anlatan Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "Bu nüfusun 44 milyonu yoksul, bu yoksul rakamlarının yarısı da açlık sınırı altındadır. AK Parti’nin vaat ettiği Türkiye bu mu? Seni iktidar yapan milli irade yine oradan gönderecek milli iradedir. Milli irade getirdiği gibi götürecektir. Bütün sorunların çözümü milli iradedir" ifadelerine yer verdi.

MHP Lideri Bahçeli, yaptığı konuşmanın ardından mitinge katılanlara karanfil dağıttı, karayolu ile Gümüşhane’ye gitti

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN