MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, yaklaşık bin 500 kişi tarafından çiçeklerle karşılandı. Bahçeli’yi görebilmek isteyen partililer izdihama neden oldu, MHP lideri, bir ara ezilme tehlikesi geçirdi. MHP Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Tosun’un seçim çadırında bir süre dinlen Bahçeli’ye yel değirmeni maketi, MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran ise üzerinde Devlet Bahçeli yazan Bodrum yelkenli guleti maketi hediye etti.

Bahçeli, daha sonra seçim çadırı önünde kurulan platformdan vatandaşlara seslendi. Bahçeli konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye yüklendi. Kendisine hediye edilen Bodrumspor atkısını boynuna takan Bahçeli, AK Parti Hükümeti döneminde, ülkede hoşgörü saygı, kadeşlik ve barışın kalmadığını ileri sürüp, “Vatandaşı bir gözü dost, diğeri hasım bakar hale getirdiler. Bin yıllık hukukun, getirdiği birliktelik kardeşlikten söz edilemez oldu. Ülke bölünmenin eşiğine geldi. Tüm komşu ülkeler ile dargınız, içimizde gerginiz. Erdoğan, gerilim stratejisi izleyerek yolsuzlukların hukuksuzlukların üzerine örtmeye çalışıyor. Hataların eksiklerin üzerini böyle kapatmaya çalışıyor. Bu şekilde Türkiye’yi sağlıklı bir toplum olmaktan çıkardılar” dedi.

“BAŞBAKANIN EVİNİN ÖNÜNDE ANDIMIZI’I ASACAĞIZ”

Erdoğan Hükümeti döneminde vatandaşın refah düzeyinin, mutluluğunun azaldığını, huzurunun kaçtığını da öne süren Bahçeli, “Yok eğer, 'Mutluyuz, 2002 yılına göre refah düzeyimiz yükseldi, rahatız' diyorsanız, Erdoğan’ın 'Beraber Yürüdük Biz Yollarda' isimli şarkısına eşlik edin onunla birlikte nereye gidiyorsa sizde gidin. Ama MHP iktidarında Erdoğan’ın peşini bırakmayacağız. Evinin kapısının üzerine 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazısını asacağım, mahallesinin çocuklarına her gün okula gitmeden Erdoğan’ın evinin önünde Andımız’ı okumalarını sağlayacağım. Devletin tüm kuruluşlarına T.C. yazısını yazdıracağım” dedi.

Konuşmasının ardından Konacık Beldesi’ne geçen Bahçeli, burada belediyenin açık otopark ve pazaryerinin açılış kurdelisini partililerle birlikte kesti. Vatandaşlara karanfil atan Bahçeli, beldedeki cemevi, belediye başkanlığı binası, arıtma tesisi ve yeni pazar yerinde incelemelerde bulundu.

MHP Konacık Belde Başkanı Burak Söğütlü’nün evine de konuk olan Bahçeli, 45 günlük Uzay bebeğe Cumhuriyet altını taktı. Bahçeli Gündoğan Belediyesi’ni ziyaret ettikten sonra Ankara’ya dönecek.

Yaşar ANTER, Osman URAS / BODRUM (Muğla), ()