Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bölücü odaklar, vatanımızın bir yöresini yönetilemez hale getirmeye çalışmaktadır. Egemenlik haklarımızı sulandırmak istemektedirler. Amaç budur, hedef buna dönüktür. Sınır dışına çıktığı sanılan, günlerce gazete ve televizyonlarda sözde çekilme görüntüleri yayımlanan caniler, gerçekte şehirlere ve ovalara inerek yeni siperlerini kazmışlardır." dedi.

Bahçeli, Korkuteli-Dereköy Kartalyaylası Yörük Türkmen Şenlikleri'nde konuştu. PKK'nın istekleri arasında, karakol ve kalekol yapımının durdurulması bulunduğunu söyleyen Bahçeli, "Bunun yanı sıra baraj inşasına da son verilmesi yer almaktadır. Bu gelişmelerin kısaca manası şudur: Bölücü odaklar, vatanımızın bir yöresini yönetilemez hale getirmeye çalışmaktadır. Egemenlik haklarımızı sulandırmak istemektedirler. Amaç budur, hedef buna dönüktür. Sınır dışına çıktığı sanılan, günlerce gazete ve televizyonlarda sözde çekilme görüntüleri yayımlanan caniler, gerçekte şehirlere ve ovalara inerek yeni siperlerini kazmışlardır. Terör örgütü; süreç ihaneti kapsamında, çözüm ve barış gürültüsü altında güç ve mevzi elde etmiştir." diye konuştu.

"TÜRKİYE 63'LÜKLERİN İHANETİNİ ASLA UNUTMAYACAKTIR"


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu sırada 63 akil insanla oyalandığını belirten Bahçeli, diğer yandan da Türk milletini nasıl bölerim, nasıl parçalarım arayışında olduğunu ileri sürdü. Bahçeli şöyle devam etti: "63 sözde akil, PKK’nın yedeği, taşeronu, izcisi, kapıkulu, kölesi haline gelmiştir. Başbakan’a sundukları raporun; inanınız bana, milli mücadele yıllarında işgal komiserleri dahi bu kadarını yazmaz, yazamazdı. Başbakan Erdoğan ve İmralı canisinin ortaklaşa tayin ettikleri bu 63 kişi, kısaca Türkiye’nin PKK’ya teslim olmasını ve Türk milletinin tarih sahnesinden silinmesini amaçlamaktadır. Diyeceğim odur ki, Türk milleti 63’lüklerin ihanetlerini asla unutmayacak ve affetmeyecektir."

"ÜLKEMİZİN BU HALİ SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİLDİR"

Başbakan Erdoğan'ın, Taksim’i kuşatmış terörist dostlarının, Doğu ve Güneydoğu’da benzerini yapmaya teşebbüs ettiğini ileri süren Devlet Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti ne zamandan beridir yapacağı karakolları kanlı terör örgütüne sormaktadır? Türkiye Cumhuriyeti ne zamandan beridir egemenlik haklarını PKK’yla paylaşmaktadır? Bu nasıl bir çürümüşlüktür? Devlet nerededir, hükümet nerededir, Başbakan nereye gitmiştir? PKK’nın yol kesmesi, haraç alması, kimlik kontrolü yapması, hatta Cizre’de sözde asayiş birlikleri oluşturması alçaklıktır, namertliktir, soysuzluktur. AKP’nin her tavizi başımıza türlü belalar açmıştır. Başbakan Erdoğan İmralı canisiyle pazarlık yaptıkça bölücü yamyamlar heveslenmiş ve başaracaklarına inanmışlardır. Biliniz ki, ülkemizin bu hali sürdürülebilir değildir. Bugün karakol yapımına itiraz edenler; yarın valilerin, kaymakamların ve kamu görevlilerinin şehirlerini terk etmelerini istemesi kimseyi şaşkınlığa sürüklememelidir. Bu bölünme demektir. Bu kavga demektir. Bu düşman kamplara ayrılma anlamına gelecektir. Türkiye adım adım parçalanmaya gitmektedir." şeklinde konuştu.

"HÜKÜMET DUT YEMİŞ BÜLBÜL GİBİDİR"

Başbakan Erdoğan ve yanındakilerin vatana ihanet içinde olduğunu savunan Bahçeli, "PKK’nın isyan ve başkaldırma hedefi hızla gerçekleşmektedir. Vatanımızın bir bölümünün sözde Kuzey Kürdistan olarak tarif ve tanımı ulu orta yapılmaktadır. Gelin görün ki Başbakan’dan ses yoktur. Hükümet dut yemiş bülbül gibidir. Sayın Başbakan Yörük ve Türkmenlerin huzurunda sana soruyorum: Bölünmeye ikna oldun mu? Kürdistan’a onay verdin mi? İmralı canisinin özgürlüğüne vade biçerek rıza gösterdin mi?" diye konuştu.