Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın kendisiyle ilgili sert sözlerine aynı sertlikte yanıt verdi. Twitter hesabından “Bülent Arınç’a Açık Mektup” başlıklı bir açıklama yapan Gökçek, “Sanma ki hakaretlerin karşılıksız kalacak. Ben sana hakaret etmeyeceğim. Çünkü hakaret eden kişi kendi seviyesini ortaya koyar. Ancak seni dava edeceğim. Hesabını mahkemede vereceksin” ifadelerini kullandı.

Gökçek sert yanıtında şunları kaydetti:

SÖZCÜLÜKTE İŞİN NE

“Senelerdir yaptığın açıklamalarla hep partinin başına dert oldun. Partide 10 kişiye sor 9’u bunu teyid eder. Her kırdığın potu parti temizlemek için günlerini harcar. Son olarak sanki Başbakanımızın tarafındaymış gibi gözüküp, Cumhurbaşkanımızı eleştirip araya fitne sokmaya çalıştın. Ve bunu sanki hükümet adına yapıyormuş gibi gözüktün. Bu konuşmanı yaparken çözüm süreciyle ilgili izleme heyeti ile Cumhurbaşkanımızın her şeyden haberi olduğunu söyledin. Cumhurbaşkanımız ise tam tersini söyledi.

Bu açıklamalarınla Cumhurbaşkanımızı neyle itham etme gayesini güttün?
Bugün(dün) ise ‘meğer cumhurbaşkanını bilgilendirmemişiz, bilgilendirmedik ise hata bizim. Cumhurbaşkanımız haklı’ dedin. Şimdi soruyorum; önceki günkü Bülent Arınç ne yapmak istedi? Bugünkü Bülent Arınç ne yapmak istiyor. Dürüst politikacı söylediğinin arkasında durur. Eğer bir gün öyle, bir gün böyle konuşuyorsan hükümet sözcülüğünde ne işin var?

HESABINI MAHKEMEDE VERECEKSİN

Ben seni paralel yapıdan talimat aldığın için tenkit ettim. Sana hakaret etmedim. Fikrimi söyledim. Delillerimi söyledim. Kızının ve damadının paralel yapının hala üst seviyelerinde görev yaptığını açıkladım. Onların tesirinde kaldığını söyledim. Aynı sözlerimi tekrar ediyorum. Dikkat ettin mi? Şu anda paralelin (senin tabirinle) tetikçileri internet medyasından ve Twitter’dan bana saldırıyor. Hepsi tezgahlarının ifşa edilmesinden ve oyunlarının bozulmasından son derece rahatsız. Açıklamalarım AK Parti’de oynanmak istenen paralel fitne ateşini söndürmüştür. İçine düştüğün çıkmaz, olayları açıklama yerine, suçlu insanların telaşıyla hakaret dolu iğrenç bir üsluba dönüşmüştür. Kibar ve mülayim Bülent Arınç gitmiş, yerine hakaret yağdıran ve saldırgan bir Bülent Arınç gelmiştir. Keşke bana takındığın bu yiğitliğin (!) onda birini Gezi olaylarında gösterseydin. Hakan Fidan’ın tutuklanma (7 şubat) girişiminde gösterseydin. Ama sanma ki hakaretlerin karşılıksız kalacak. Ben sana hakaret etmeyeceğim. Çünkü hakaret eden kişi kendi seviyesini ortaya koyar. Ancak seni dava edeceğim. Hesabını mahkemede vereceksin.

HESAP SORMAYAN GÖKÇEK NAMERTTİR

Konuşmanda bana tetikçi dedin. Ben cumhurbaşkanıma veya başbakanıma bir saldırı olduğunda tetikçi değil gücümün yettiğince kalkan olurum. Senin gibi alttan almam, yiğitçe kavgamı veririm. Gidip gezicilere yaranmaya çalışmam. Bugüne kadar kendi beyanınızla da sabittir ki benim adaylığıma her zaman itiraz ettiniz. Ama ben hiçbir yerde ve hiçbir zaman şahsımla uğraştığınız için sizin hakkınızda tek kelime etmedim.

Ancak liderime karşı sürekli olumsuz beyanlarda bulundunuz. Son sözleriniz artık bardağı taşırdı. Beni konuşmak zorunda bıraktınız. Konuşmanda şöyle bir cümle kullandın, ‘Gökçek’le ilgili 100 konuyu seçimden sonra konuşmak isterim.’ Kastının ne olduğunu ve delilerini mahkeme de senden öğreneceğim. Sen bir adım geri kalırsan sana yazıklar olsun. Mahkeme de hesap sormayan Gökçek namerttir.

FİTNE ÇIKARIRSAN KARŞINDA BENİ BULURSUN


Son olarak paralel işine tekrar dönelim. Beni paralel yapıya yardım yapmakla suçluyorsun. Bu bir suç ise kabul ediyorum. Herkes bilir ki (özellikle sen çok iyi bilirsin) ben hayır kurumu olan herkese ayırım yapmadan yardımcı olurum. Seninle bu tip hayır müesseselerinde çok kez bir arada bulunmuşumdur. Her şey yasaldır ve adı üzerinde hayırdır. Ancak bizi istismar eden ve devletin temellerine dinamit koyan birilerini gördüğüm anda ona karşı olmak boynumun borcudur.

Ben şimdi bu paralel hesabın yapanlardan sorulmasını istiyorum. Senin gibi hala gönlümün yarısı paralel yapıda değil. Bu arada cumhurbaşkanımız ile başbakanımız arasına fitne soktuğu fikrimi aynen muhafaza ettiğimi bir kez daha ifade ediyorum. Kibrini mütevaziliğinin ardına saklayan Sayın Arınç, bir daha paralelin talimatıyla cumhurbaşkanım ve başbakanım arasında yeni bir fitne çıkarmaya kalkarsan karşında gene beni bulacağını unutma. Bundan sonra partimin prensipleri gereği konuyla ilgili konuşmayacağım.”